Hrvatska
Regija
Cibona se dobro držala. ali nije izdržala

Cibona se dobro držala. ali nije izdržala

Crvena zvezda slavila u Zagrebu.

U 5. kolu ABA lige Cibona je u Draženovom domu izgubila od Crvene zvezde MTS rezultatom 72-86.

Cibonu su predvodili Filip Bundović sa 15 poena i Roberto Kovač sa 14 poena, a 11 je dodao Matic Rebec.

Ivan Velić, trener Cibone:

Dali smo sve od sebe. Igrali smo otvorenu utakmicu do samog kraja bez obzira što su oni kontrolirali ritam i rezultat. Stalno smo bili u priključku. Ona trica Browna 3-4 minute prije kraja na -3 je prelomila utakmicu. Šteta, mogli smo možda biti i bliže. Kad protivnik ima 23/14 šut za 3 poena, a mi samo 20%, onda to više daje na važnosti da smo igrali dobro i na pravi način. Igrali smo pametno, međutim šut za 3 poena nas nije služio, a tu smo i ciljano išli na neke situacije na Bundovića na pick and popu. Sve u svemu, momci su dali sve od sebe. Mislim da je u ovom trenutku to naš maksimum s obzirom da nismo bili ni sa Gibsonom koji je jučer dobio udarac, ni s Novačićem koji nije igrao drugo poluvrijeme jer je izvrnuo zglob. Možda sam ga trebao staviti s obzirom na njegov šuterski rang za 3 poena, ali što je tu je.

Andrija Gavrilović, trener Crvene Zvezde MTS:

Očekivao sam veliku borbu Cibone. Pripremajući ovu utakmicu vidio sam da su skupili ekipu koja je odlučna da pokuša na svakoj utakmici. Kako su to napravili u Zadru kad nije bilo lako i jednostavno dovoljno govori o tome. Pokušao sam pripremiti igrače na tu borbenu košarku gdje Cibona ima veliku potrebu za kontranapadom, gdje ima veliku potrebu da se taj ritam ubrza. Mi smo se trudili da to osujetimo. Nije nam uvijek polazilo za rukom. Bilo je tu velikih rezultatskih padova. Na kraju smo ipak uspjeli ostati u igri i uzeti 2 boda.

Koliko vam Euroliga oduzima energije za ove abaligaške utakmice?

Za razliku od Eurocupa, Euroliga se igra uglavnom četvrtkom ili petkom, a ove nedjelje smo imali dupli program utorak-četvrtak i danas se igrala ABA liga. Ne samo da nam oduzima energiju nego fiziološki imamo više vremena da se pripremimo za utakmicu Eurolige nego ABA lige. To malo remeti stvari. Volio bi da je to obratno. 

CIBONA – CRVENA ZVEZDA MTS 72-86 (18-18, 17-25, 21-25, 16-18)

CIBONA – CRVENA ZVEZDA MTS KOMPLETNA STATISTIKA

Iduću utakmicu Cibona će u Draženovom domu biti gost Hermes Analitici u utorak,05.11. u 18.00 sati.