Hrvatska
Cibona se pod Okornom zahuktava uoči završnice Kupa, Brokeri dobili "stotku"

Cibona se pod Okornom zahuktava uoči završnice Kupa, Brokeri dobili "stotku"

Autor: Saša Ćirić Photo: Mihal Jacić/KK Cibona

Zagrepčani u Slovenčevoj eri ne znaju za poraz.

Cibona nastavlja s pobjedničkim nizom pod Gašperom Okornom. U susretu 21. kola HT Premijer lige u Draženovom domu svladali su Vrijednosnice Osijek rezultatom 102-74.

Utakmica je bila pod kontrolom Zagrepčana od prve minute, a presudila je širina kadra. Igrači s klupe Cibone ubacili su 48 poena, dok su zamjene gostiju ubacile tek 17. Cibosi su imali šest igrača s dvoznamenkastim učinkom, a predvodio ih je veteran Ivan Novačić (17 poena). Petnaest (uz sedam asistencija i četiri ukradene lopte) je dodao Mateo Drežnjak, Toni Nakić 14 i 7 skokova, Krešimir Radovčić 13 (5 asistencija, 4 ukradene lopte). Kod gostiju najbolji pojedinac bio je bivši Cibos Vito Porobić (22 poena, šut 10-14), Đorđe Topolović je dodao 18 i 5 skokova.

Cibona pod Okornom igra iznimno dopadljivu napadačku košarku. U nešto više od dva tjedna odigrali su čak sedam utakmica i upisali jednako toliko pobjeda s prosjekom od čak 93.7 ubačena poena! U ABA ligi su u tri pobjede (SC Derby, Split i Krka) ubacivali u prosjeku 87 poena, tri utakmice HT Premijer lige (Zadar, Škrljevo, VROS) pobjeđivali su s 90.3 postignuta poena, dok su u susretu Kupa Krešimira Ćosića koš Furnira zatrpali s čak 124 poena. Je li Cibona u ovakvoj formi prvi favorit za osvajanje prvog nacionalnog trofeja u ovoj sezoni?