Hrvatska
Regija
Cibona se prekasno probudila

Cibona se prekasno probudila

Autor: Paulo Sarić

Bez trice i s nedovoljno raspoloženim Žorićem nije se moglo do pobjede u Morači.

Cibona je povela 0-2 košem Žorića u Podgorici. No, to je ujedno bilo i jedino vodstvo momčadi Slobodana Subotića u nedjeljnoj utakmici. Na koncu je Budućnost došla do rutinskog trijumfa rezultatom 71-62 i svoje druge pobjede u Jadranskoj ligi.

Domaćin je vrlo brzo zagospodario terenom i sagradio prednost koju je bez problema održavao do konca susreta. Cibona je čitavo vrijeme igrala toplo-hladno. Mora se spomenuti da je bilo trenutaka u kojima je izgledala kao dobro posložena momčad u kojoj svi znaju što rade, ali isto tako bilo je i onih u kojima je izgledala kao sušta suprotnost toga. Nažalost po sve simpatizere zagrebačke momčadi, potonjih je bilo više. Budućnost je zakucavanjem mladoga Ilića u 14. minuti otišla na prvu dvoznamenkastu prednost (24-13), na što je trener Subotić reagirao minutom odmora. No, bez previše rezultata. Gordić je ubrzo odveo svoju momčad na najvećih plus 18 (39-21), a u svlačionice se otišlo s 13 poena prednosti domaćeg sastava (41-27).

FOTO: KK Budućnost Voli

Zagrepčani su bolje otvorili nastavak i serijom 0-9 prišli na samo pet koševa zaostatka. Bio je to jedan od onih perioda u kojima je sve išlo kao po špagu u momčadi Cibone. No, to nije dugo trajalo. Budućnost je ponovno dodala gas i odvojila se na dvocifrenu razliku koju su rutinski održavali do pred sam kraj susreta. Gosti su pokušavali na razne načine, ali šut ih sinoć nije služio. Sa samo tri ubačene trice u 19 pokušaja teško je doći do gostujućeg trijumfa.

Na koncu je Subotićeva momčad ponovno prišla na pet poena zaostatka. No, na semaforu je ostalo samo 30 sekundi i više nije bilo vremena za preokret. Gibson je tricom 17 sekundi prije kraja postavo konačan rezultat. Domaćine je do drugog domaćeg trijumfa predvodio trojac Gordić-Barović-Gibson u kojemu je prvi zabio 14, dok su druga dvojica ubacila 13 koševa. Jedini dvoznamenkasti u redovima Vukova bio je Melvin s 19 poena.