Hrvatska
Cibona se provukla i povela protiv Zaboka

Cibona se provukla i povela protiv Zaboka

Marko Ljubičić je predvodio Cibose s 20 postignutih poena.

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Cibona je slavila protiv Zaboka 76-66.

Gosti su pružili jako dobar otpor u prve tri četvrtine ali se nikako nisu uspjevali odvojiti na ozbiljniju razliku i prelomiti susret. Cibona je svoj preokret počela u trećoj četvrtini da bi je u zadnjoj potvrdila sa 22-8 i na koncu opravdala status favorita u ovoj utakmici.

Najbolji u redovima Vukova bili su Marko Ljubičić sa 20 poena i 6 asistencija i Damir Markota sa 15 poena i 6 skokova.

- Utakmica i pristup utakmici su bili katastrofalni, najgori u sezoni. Jedino što je dobro je da smo poveli u seriji 1-0, izjavio je nakon utakmice trener Cibone Ivan Velić 

Najbolji igrač susreta Marko Ljubičić ovako je doživio utakmicu:

- Jedina dobra stvar je to da smo pobjedili utakmicu. Čestitao bi ekipi Zaboka na prikazanoj utakmici, a mi jednostavno trebamo vidjeti gdje smo grješili. Mislim da je došlo do nekakvog mentalnog pada, odnosno opuštanja. Iduću ćemo utakmicu na njihovom terenu totalno drugačije izgledati.

Trener Zaboka Ivan Tomas uz čestitke Cibosima na pobjedi je rekao: 

Bili su čvrst protivnik, nisu se nikako dali slomiti i na kraju je do izražaja došla njihova kvaliteta, odnosno, fizička snaga gdje mi nismo uspjeli prelomiti utakmicu i to je ključ poraza.

CIBONA-ZABOK 76-66 (20-22, 15-20, 19-16, 22-8)

CIBONA: Bilinovac 2, Ljubičić M. 20, Rogić 4, Marić 6, Bundović 7, Novačić 4, Prkačin 3, Rozić 10, Ljubičić K. 5, Pilepić, Rašić, Markota 15.

ZABOK: Martinko, Lisica, Radovčić 16, Tomas 13, Elčić, Črnjević 12, Ćutuk 6, Anzulović, Tuđen, Proleta 2, Jambrović 11, Batur 6.