Hrvatska
Cibona se provukla u Zaboku, liga sve uzbudljivija

Cibona se provukla u Zaboku, liga sve uzbudljivija

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Utakmica je riješena u posljednjoj četvrtini

Košarkaši Cibone vratili su se na sam vrh ligaške ljestvice. U ranije odigranom dvoboju 17. kola HT Premijer lige, u gostima su svladali Zabok sa 86:80 (26:20, 28:19, 12:28, 20:13).

Zabok je mlada ekipa opasna na domaćem terenu, tim je riječima Krešo Ljubičić najavio današnji susret. A to se tako i pokazalo. Sesarovi izabranici dobro su otvorili večerašnji ogled, ali ne može se reći da im košarkaši Zaboka nisu stvarali probleme. Ipak, Cibosi su na poluvrijeme otišli s vodstvom 54:39 i tu je već izgledalo kao da će to biti jedna od onih rutinskih pobjeda.

No, momčad Domagoja Kujundžića nije dopuštala da ju se tek tako otpiše. Sjajno su odigrali treću četvrtinu, sustigli 15 poena razlike, a onda je Garrett 30 sekundi prije kraja pogodio i tricu za preokret 67:66. Dosta izjednačeno i napeto su obje ekipe ušle u posljednjih deset minuta. Ivan Majcunić pogodio je dvaput za tri poena, Baković zakucao, potom je i Kapusta ubacio te je Cibona ubrzo došla na plus osam. No, domaćini su i na to odmah odgovorili i izjednačili. Bilo je neizvjesno do posljednje minute kada su Zabočani promašili šut za tri poena, a Perasović je s druge strane zakucao za pobjedu 86:80.

Lovro Mazalin s 15 koševa bio je najuspješniji strijelac u gostujućim redovima. Tandem dvojice Ivana, Majcunić i Perasović, upisali su svaki po 12 poena, s tim da je Majcunić pogađao samo trice. Borna Kapusta upisao je 11 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Najučinkovitiji u domaćem kadru bio je Marko Perović koji je s 22 poena i 11 skokova ostvario double-double učinak. Jarvis Garrett ubacio je 18 koševa, a tome je dodao i 6 asistencija te 3 skoka. Luka Tomas zabilježio je 16, a Lukša Buljević 15 poena.