Hrvatska
Cibona se provukla u Dubravi, emotivan dan za Jeronima Šarina

Cibona se provukla u Dubravi, emotivan dan za Jeronima Šarina

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Jedna lopta!

U posljednjoj utakmici 10.kola HT Premijer lige Furnir je u Dubravi ugostio Cibonu koja je u dramatičnoj završnici slavila 76:75. Da će Vukovi imati velikih problema na istoku Zagreba dvedeset sedam sati nakon utakmice protiv Cedevite Olimpije vidjelo se od samog početka jer su Dubravaši nakon pet minuta poslije trice Matea Vidovića vodili 11:2. Minuta odmora Josipa Sesara uspjela je stabilizirati Cibose koji su prvi puta poveli nakon slobodnih bacanja Ivana Majcunića u završnici prve četvrtine (17:16). Odmah je prednost Lavovima tricom vratio Filip Bjelanović, a odlične minute domaćina vidjeli smo i u drugoj četvrtini kada je raspoloženi Matej Bošnjak u 17.minuti zabio za 33:26. Do odmora se ukazao Sven Smajlagić koji je bio najzaslužniji za +4 (39:35) Cibone na isteku druge četvrtine. 

U nastavku rezultatska klackalica nas je dovela u uzbudljivu završnicu, a domaćini su posljednji puta vodili četiri minute prije kraja kada je Bošnjak zakucao za 68:66. U završnici su po jedno bacanje promašili Bošnjak i Filip Paponja, a na drugoj strani Lovro Mazalin koji je ipak najzaslužniji što je sastav Josipa Sesara nastavio pobjednički niz u domaćem prvenstvu.  Točku na I pobjede stavio je Borna Kapusta, a iako je Emil Savić zabio tricu za 75:76 nisu Lavovi uspjeli u nakani da poslije više od dvadeset godina slave protiv Cibone.

''Bila je ovo teška utakmica. No, nakon sinoćnjeg ogleda u ABA ligi gdje smo se iscrpili fizički i psihički, bilo je za očekivati da će nam danas biti teže. Na kraju smo opet nekako na mišiće, snagu i košarkašku inteligenciju Mazalina ovo izvukli. No, svi su dali ono što su mogli u ovom trenutku. Definitivno nismo bili na onoj razini na kojoj bismo bili da nismo imali utakmicu jučer. Svakako, čestitke mojim igračima na pobjedi, a Furniru želim svu sreću u nastavku prvenstva''…kazao je Josip Sesar.

Za trenera Furnira Jeronima Šarina ovo je bila posebno emotivna utakmica jer je na dan susreta ostao bez oca koji je preminuo '' Čestitao bih Ciboni na pobjedi. Pokušali smo ih iznenaditi dan nakon njihove teške utakmice u ABA ligi gdje se vidjelo da energetski nisu na nivou kakvom mogu biti. Nedostajali su sitni detalji za pobjedu a ja sam ponosan na svoje igrače koji su dali sve od sebe ali nažalost nismo pobijedili. Ova utakmica je emocionalno bila teška za mene. Nisam znao ni da ću je voditi jer mi je otac preminuo rano jutros i pokušao sam ovu utakmicu pobijediti za njega. Nadam se da može biti ponosan i na ovu utakmicu jer je to bio čovjek koji mi je bio najveća potpora u životu''.

Cibonu je predvodio Smjalagić s 18 poena. Mazalin i Krešimir Ljubičić su ubacili po 16. Kod Furnira prvo ime i najbolji strijelac susreta Bošnjak s 21 poenom. Taveion Hollingsworth je ubacio 11, a Emi Savić i Kenan Karahodžić po 9.