Hrvatska
Cibona se vratila pobjedama, viroza je i dalje u momčadi. Gorica istovremeno tone sve dublje

Cibona se vratila pobjedama, viroza je i dalje u momčadi. Gorica istovremeno tone sve dublje

Autor: Cibona Photo: Marin Sušić

HT Premijer liga

Kad su treću četvrtinu priveli kraju s prednošću 83:64, bilo je gotovo pa sigurno da će Cibosi upisati prvu pobjedu u ovoj kalendarskoj godini. U sklopu 16. kola HT Premijer lige, Sesarovi izabranici uvjerljivo su svladali Goricu sa 105:77 (23:25, 30:19, 30:20, 22:13).

Košarkaši Cibone pomalo su umorno otvorili današnji susret. Opterećeni velikim brojem ogleda, a i skraćene rotacije zbog viroza, u prvih su se deset minuta dosta mučili s mladim i motiviranim igračima Gorice koji su krenuli s prednošću 25:23. Ipak, to nije dugo potrajalo. U drugoj su se četvrtini Vukovi razbudili te na odmor u svlačionice otišli s 53:44 na semaforu.

U nastavku su potvrdili ulogu favorita u ovom susretu te se značajno rezultatski odvojili. U tom pohodu Cibose je predvodio razigrani Borna Kapusta koji je nekoć nosio i gorički dres. U večerašnjoj je partiji ostvario „double-double“ učinak s 18 poena i 11 asistencija, a ubacio je pet trica. Do kraja susreta Vukovi su još i povećali svoje vodstvo te s uvjerljivih 105:77 došli do vrijednih bodova.

Osim Kapuste, istaknuli su se i Krešimir Ljubičić s 19, odnosno Marko Baković sa 16 poena. Krešimir Radovčić kao pravi je kapetan gurao svoje suigrače pa zauzeo titulu drugu najboljeg asistenta s 8 ključnih dodavanja.

Najbolji strijelac u redovima Gorice bio je Karlo Uljarević s 19 koševa i 7 skokova. Ante Mašić zabilježio je 13, a Ivan Tvrtko Majić 12 poena.  

JOSIP SESAR, trener Cibone:

- Uvukla se neka viroza u naš sastav. Četiri – pet igrača mi je pod temperaturom i bilo je upitno koliko će nas se uopće skupiti za današnju utakmicu. Čestitam dečkima koji su ovo iznijeli poslije jednog lošijeg razdoblja gdje smo četiri ogleda izgubili u nekom egalu. Trebala nam je ova pobjeda. U četvrtak nas već čeka Zabok i moramo se okrenuti pripremi tog susreta.

BRASLAV TURIĆ, trener Gorice:

- Dobro smo otvorili utakmicu, išli smo na kartu umora kod Cibone s obzirom da su u petak igrali protiv Mornara. Međutim, Kapusta je danas imao svoju večer. Otvorio je susret sa 4/4 šutom za tri poena, a mi na to nismo znali odgovoriti. Nismo uspjeli ni doći do veće prednosti u prvoj četvrtini. Kasnije je potom došlo do razigravanja cijele ekipe, a mi smo ušli u rotaciju koju nismo mogli pratiti. Upali smo u Cibonin mlin i utakmica je praktički bila riješena već u trećoj četvrtini.

VITO POROBIĆ, igrač Gorice:

- Prvo poluvrijeme je bilo u redu, ispoštivali smo neke dogovore i držali se u egalu. U prvoj četvrtini nas je lopta stvarno „išla“, lijepo smo igrali. No, u drugom poluvremenu je to sve palo. Iskazala se Cibonina kvaliteta, čestitam im na pobjedi.