Hrvatska
Cibona slavi ulazak u polufinale domaćeg prvenstva, a Škrljevo najbolju sezonu u klupskoj povijesti

Cibona slavi ulazak u polufinale domaćeg prvenstva, a Škrljevo najbolju sezonu u klupskoj povijesti

Autor: Saša Ćirić

Košarkaši Cibone nisu dopustili iznenađenje u trećoj utakmici serije protiv čvrstog i dopadljivog Škrljeva.

Nakon pobjede u drugoj utakmici rezultatom 62-61, košarkaši Škrljeva su bili odlučni u naumu da zagorčaju život najtrofejnijem hrvatskom klubu. 

Pred oko 150 gledatelja u Draženovom Domu, momci u zeleno-crnim dresovima su otvorili susret prilično dobro. Tricom Josipa Barnjaka gosti dolaze u rano vodstvo (8-12). Cibosi ubacuju u višu brzinu i podižu intenzitet na obje strane terena. Rezultat toga je vodstvo od četiri poena na kraju prve četvrtine (28-24).

U drugoj dionici susreta svjetla pozornice na sebe preuzima David Ušić, koji postiže čak 14 poena u tom razdoblju. Posljednji njegov ubačaj je znakovit, naime, nepunih minutu i pol prije poluvremena je rezultat bio 52-49. To je posljednji put na utakmici da je Škrljevo bilo u zaostatku od jednog posjeda lopte ili manje. Do velikog odmora domaći rade seriju 7-0 i odmiču se na sigurnih deset razlike (59-49). 

Treća četvrtina je odlučila pobjednika. Sjajnom momčadskom igrom Cibona potpuno ovladava terenom, s 29 postignutih i samo devet primljenih poena u posljednjih deset minuta ušla s visokih +30 (88-58). Priliku za igru su tako dobili svi igrači na današnjoj utakmici, a kod domaćih se svih jedanaest igrača iz zapisnika upisalo u listu strijelaca - čak osam dvoznamenkastih! Cibona je i u tako ležernoj igri uspjela dodatno podići prednost, pa je utakmica završila rezultatom 116-77.

U balansiranom Ciboninom napadu je najistaknutiji bio Luka Žorić s 19 poena, a pratili su ga Ljubičić s 14 poena, te Ćorić i Gilbert s po 13. Kod Škrljeva je najefikasniji bio Barnjak (17 poena), dok je Ušić postigao 16 za samo deset minuta na parketu!

Izjave trenera:

Ante Nazor (trener Cibone): "Čestitam mojim momcima na pobjedi. Bili smo borbeni i fokusirani cijelu utakmicu. Jedini pad koncentracije bio je u prvom poluvremenu u obrani. Škrljevo je pokazalo da su opasna ekipa, no dobili smo sigurnost i na kraju dovršili utakmicu.”

Damir Rajković (trener Škrljeva): "Čestitke Ciboni na pobjedi i prolasku u polufinale. Parirali smo u prvom poluvremenu, no znali smo kada je utakmica otišla na veliki broj poena da će Cibona pobijediti. Cibona je ekipa koja je trkački moćnija od nas. Pogađali su dosta otvorenih šuteva, što je prevagnulo.”

Ovom pobjedom se Cibona plasirala u polufinale, u kojem će odmjeriti snage sa Zadrom. Prva utakmica se igra na Višnjiku u subotu, 12. svibnja, s početkom u 19:00.