Hrvatska
Cibona slavila na Gripama, oba trenera se slažu da su im momčadi u padu

Cibona slavila na Gripama, oba trenera se slažu da su im momčadi u padu

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Split je na Gripama, u susretu 5. kola Lige za prvaka, poražen od Cibone s 75:77 (6:22, 18:13, 24:16, 27:26). Bila je to čudna utakmica u kojoj su gosti nakon prve četvrtine imali plus 16, pa je Split u drugoj četvrtini napravio 12:0. Bilo je puno grešaka s obje strane. 

U drugom dijelu Split se vratio, ponajviše zahvaljujući borbenom Josipu Jukiću (8 poena, 12 skokova), čak i poveo u dva navrata, ali u neizvjesnoj završnici zahvaljujući tricama Ivana Majcunića (16 poena, šut za tri 4:6) Cibona je došla do pobjede.Split je pet sekundi prije kraja imao loptu, ali Dominik Mavra (22 poena, 8 skokova, 7 asistencija) se spetljao i nije uputio šut.

- Izuzetno teška utakmica, obje ekipe su u nokdaunu, mučili smo se i mi i oni. Znali smo da će se zatvoriti na početku, mi smo promašili sve otvorene šuteve. Na kraju nemam što prigovoriti igračima, vratili smo se velikom borbom, presudilo je par vezanih šuteva Majcunića i naša greška iz koje su postigli lagan koš - kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

Vidno zadovoljan pobjedom bio je Cibonin trener Josip Sesar.

- Bila je ovo tvrda utakmica, koju smo kontrolirali najveći dio. Split se vratio, poveo, ali tada je povukao Majcunić. Vidljivo je da su obje ekipe u padu forme, došao je na naplatu veliki broj utakmica. Čestitam mojoj ekipi na pobjedi, izvukli smo je na srce i htijenje. Ovo je tek jedna utakmica, ima se još dosta toga za igrati - rekao je Sesar.