Hrvatska
Cibona slavila u Gorici, ozlijedio se Prkačin

Cibona slavila u Gorici, ozlijedio se Prkačin

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

HT Premijer liga

Košarkaši Cibone su na gostovanju pobijedili ekipu Gorice rezultatom 70-76. Kako se i očekivalo Gorica je odigrala dobru utakmicu, ali Vukovi su se znali nositi s domaćinom i na kraju su odnijeti pobjedu. 

U redovima Vukova najbolji je bio Danko Branković (5sk, 2as) s 21 ubačajem, Lovro Gnjidić (4sk, 3as) potvrđuje dobru formu sa 17, dok je Jakov Mustapić (6sk, 4as) postigao 9 poena.


Tijekom utakmice ozlijedio se kapetan Cibone Roko Prkačin (gležanj), a ta ozljeda jako brine trenera Vladimira Jovanovića

“Čestitam igračima na pobjedi jer je to bitno, ali s druge strane me brine ozljeda Roka Prkačina. Važnije od pobjede mi je da je s njim sve kako treba biti. U ovom ritmu igranja svaka 2 dana pronalazimo način da pobjeđujemo i zato mogu biti zadovoljan.”

Nadovezao se Lovro Gnjidić : “Gorica je uvijek nezgodna, pogotovo na gostovanju. Mi smo malo ležerno ušli u utakmicu, nismo bili pravi i Gorica je to znala iskoristiti. Kasnije smo odigrali bolje, odvojili se i na kraju došli do pobjede.”

U redovima Gorice najraspoloženiji je bio Marko Baković koji je sa 16 poena i 11 skokova ostvario još jedan double-double učinak. Mate Kalajžić ubilježio je 15 poena i 5 skokova, a njima uz bok bio je i Borna Kapusta s 14 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Igrač Gorice Karlo Uljarević ovako je prokomentirao susret: „Bila je ovo teška utakmica za nas. Mislim da smo je izgubili u 2. četvrtini. Dobro smo ušli u utakmicu. Prva četvrtina bila je odlična, ali druga je presudila. Borili smo se do samog kraja, ali nije bilo dovoljno. Čestitam ekipi, idemo dalje i čeka nas utakmica protiv Splita.”

 

Slično razmišlja i njegov trener Bože Radoš: „Prije svega mislim da smo dobro otvorili utakmicu i da smo kontrolirali ritam prvih 10 minuta. Međutim, došla je ta druga četvrtina u kojoj nismo imali dovoljno koncentracije. Dogovorili smo se da ćemo više biti fokusirani na obranu u reketu, međutim Danko Branković je bio nerješiva enigma u drugoj četvrtini za nas. Uz to smo imali i katastrofalan šut za tri poena, a promašili smo i 9 slobodnih bacanja. Kad to sve sagledamo vidimo kakvu smo priliku imali, da su nam ušla dva šuta više ova je utakmica mogla otići i na našu stranu. Dobili smo tri četvrtine, ali ta druga je bila kobna. Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi.”

Standings provided by SofaScore LiveScore