Regija
VIDEO: Cibona spašavala pobjedu protiv Mege

VIDEO: Cibona spašavala pobjedu protiv Mege

Autor: Teo Cilar

Cibosi su prosuli plus 14 u posljednjoj četvrtini.

Košarkaši Cibone došli su do teške, ali zaslužene pobjede u 12. kolu ABA lige protiv Mega Bemaxa rezultatom 95:93. Ciboni je ovo peta pobjeda.

Cibona-Mega Bemax 95:93 (23:24, 23:19, 28:21, 21:29)

Kompletna statistika utakmice

Gosti iz Srbije odlično su otvorili utakmicu i poveli s 4:16. Tek tada je krenuo nešto bolji period Cibonine igre koju u tim trenucima predvodi Luka Žorić. Cibosi su do kraja prvog perioda uspjeli doći na samo poen zaostatka protiv Mega Leksa koji je po prvi puta u ABA ligi zaigrao bez najboljeg igrača Dylan Ennisa koji je prešao u Crvenu Zvezdu.

Sredinom druge četvrtine gosti su imali sedam poena prednosti, zabilježili smo rezultat 32:39 nakon trice Stefana Sinovca. Do kraja prvog poluvremena Cibona na krilima Marka Tomasa i Melvin Clevelanda radi seriju 14:4 i prelazi u vodstvo.


Cleveland je nastavio s odličnom igrom i u trećoj dionici, bila je to jedna od njegovih najboljih utakmica u dresu Cibone koju je odveo do plus 14 na dvije minute do kraja do tog perioda. Gosti su u te dvije minute smanjili na minus deset uoči posljednje dionice.

Cibona je još jednom došla do 14 poena prednosti u posljednjoj četvrtini, ali odličnom obranom Mega Bemax dolazi do 82:82 na tri minute do kraja utakmice te smo imali neizvjesnu završnicu. Minutu do kraja kod 89:88 Cibona promašuje dva napada dok gosti propuštaju priliku promašajem Vlatka Čančara na 25 sekundi do kraja doći do vodstva. Josip Bilinovac pogađa oba bacanja za 91:88 na 20 sekundi do kraja, a isto radi i Kostja Mushidi na drugoj strani 16 sekundi do kraja utakmice. Ivan Novačić bio je novi igrač na liniji bacanja na devet sekundi do kraja, a i on je bio oba puta precizan. Gosti tada gube loptu, Novačić pogađa još dva bacanja i tu je priči bio kraj. Tricu na kraju postižu gosti i postavljaju konačnih 95:93.

Najbolji u redovima Cibone bio je Cleveland Melvin s 20 poena i četiri skoka dok je Novačić ubacio 16 uz tri skoka, a Žorić 15 uz šest skokova. Dvoznamenkast je bio i Marko Tomas s 14 poena i pet skokova. 

">