Hrvatska
Regija
Cibona teško stradala na gostovanju kod FMP-a

Cibona teško stradala na gostovanju kod FMP-a

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: FMP Meridian

Sesar govorio o napetom ritmu i teškom rasporedu

Znali su košarkaši Cibone da ih očekuje zahtjevan dvoboj u Beogradu. Gostovali su kod KK FMP Meridian koji je imao učinak od sedam pobjeda i tek dva poraza te bio u samom vrhu ligaške ljestvice. Uz to, beogradska je momčad ove sezone u AdmiralBet ABA ligi neporažena na domaćem parketu, a taj je niz nastavila i danas svladavši Cibonu s uvjerljivih 111:75 (35:19, 28:22, 21:18, 27:16).

Sastav Cibone prvi je put bio kompletan u ovoj natjecateljskoj godini. No, bio im je ovo peti susret u svega devet dana, a takav se gust raspored odrazio na njihovu energetsku razinu. S druge strane, domaćini su imali deset dana za treniranje i pripremu, a ta se razlika vidjela od prve minute. Momčad FMP-a „poletnije“ je ušla u utakmicu i već se u prvoj četvrtini odvojila na 35:19. Cibosi su se u nastavku „razbudili“ i dobro odigrali sljedeće dvije dionice, no momčad Nenada Stefanovića i dalje je dominirala i pokazala zašto je neporažena na svom terenu. Prevlast je ostvarila i u posljednjoj četvrtini te je pred gotovo tisuću svojih navijača upisala osmu prvenstvenu pobjedu.

U redovima Vukova najučinkovitiji je bio Krešimir Ljubičić s 13 poena, 2 skoka i jednako toliko asistencija. Lovro Mazalin ubacio je pak 12 koševa i ubilježio 3 skoka, a dvoznamenkasti broj poena zabilježio je i Blaž Mesiček s njih 10.

Najbolji strijelac kod domaćina uvjerljivo je bio Trent Frazier s 30 koševa, 3 skoka i 6 asistencija. Paulius Valinskas imao je double-double učinak sa 16 poena i 10 asistencija.

Josip Sesar, trener Cibone:

- Danas smo igrali bez energije, krvi i karaktera, a kao takvi uopće nismo bili dostojan protivnik. Jednostavno, nismo bili „unutra“, no nama je ovo peti susret u devet dana. Čestitam FMP-u i kolegi Stefanoviću koji radi sjajan posao ove sezone. Momčad mu lijepo izgleda, dobro igraju i moćan su protivnik. Mi smo definitivno u napetom ritmu gdje nas je pogodio težak raspored. Igrali smo protiv Crvene zvezde, Budućnosti, Cedevite Olimpije, pa sada FMP-a. Za vikend nam dolazi i Igokea. Kada pogledate na tablicu, zastrašujuće izgleda, no idemo korak po korak.

Nenad Stefanović, trener FMP-a:

- Čestitam svojim igračima na pobjedi. U potpunosti poštujemo Cibonu i trenera Sesara koji rade odličan posao, a mislim da će ovako kompletirani moći osigurati ostanak u ligi. Mi smo ih jako ozbiljno shvatili, vidjeli smo na video analizi o kakvoj je momčadi riječ i stoga je ovolika razlika možda i nerealno velika – zbog našeg ozbiljnog pristupa i shvaćanja protivnika. Nakon vrlo loše utakmice u Zadru, imali smo jedanaest treninga u prethodnom tjednu zbog jasnih razloga. Mislim da smo danas na terenu vidjeli plodove tog rada, ali i pristup koji moramo imati.