Hrvatska
Cibona teško stradala u Beogradu. Vulić: I prije utakmice je bilo jasno

Cibona teško stradala u Beogradu. Vulić: I prije utakmice je bilo jasno

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: KK Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Bez izgleda

U sklopu 10. kola AdmiralBet ABA lige Crvena zvezda je u beogradskoj Štark Areni upisala pobjedu protiv Cibone rezultatom 84-56.

Iako je prva četvrtina utakmice bila nešto izjednačenija, Crvena zvezda konstantno je gradila prednost te došla do svoje devete pobjede u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige, dok je Cibona ostala na tri, a upisala sedmi poraz.

Trener Jakša Vulić na parket je poslao petorku Ivan Perasović, Jakov Mustapić, Domagoj Proleta, Alex Stein i Tomislav Buljan dok se trener domaćina Ioannnis Sfairopoulos odlučio za petorku Branko Lazić, Marko Simonović, Joel Bolomboy, Rokas Giedraitis te Yago Dos Santos.

Šuterski odlično otvaranje imale su obje ekipe, odnosno Rokas Giedraitis kod domaćina te Domagoj Proleta u redovima Cibone - obojica su ubacili po dvije trice. Pridružili su im se još Yago i Stein pa je rezultat 8-8 nakon tri minute igre. Do prve prednosti na utakmici Cibona je stigla osmim poenom Domagoja Prolete (8-10). Uslijedio je odgovor Crvene zvezde serijom 9-1 što je značilo minutu odmora koju poziva Jakša Vulić. Do kraja četvrtine domaćini su preko Lazarevića upisali pet poena, a Cibona isti broj preko Steina i Bošnjaka pa se na prvi mali odmor odlazi s rezultatom 21-16.

U drugu četvrtinu Crvena zvezda ulazi s devet poena Tobeya serijom 9-2 te odlazi na prvu dvocifrenu prednost +12 (30-18). Značilo je to novu minutu odmora Jakše Vulića, ali u nastavku domaćin je taj koji nastavlja graditi prednost. Mike Tobey je kroz drugu četvrtinu ugradio čak 14 poena, a na veliki odmor odlazi se s 46-29.

U početnim minutama treće četvrtine obje ekipe nisu bile efikasne pa nakon tri minute igre imaju upisan po jedan koš (48-31). Uslijedio je bolji period Crvene zvezde koja preko Giedraitisa i Lazića odlazi na +22 (56-34). Ipak, do kraja četvrtine Cibona uspijeva smanjiti zaostatak na 18 poena pa se u zadnjih deset minuta utakmice ulazi s rezultatom 61-43. Posljednja četvrtina rutinski je odrađena od strane domaćina koji je kontrolirao rezultat te nije dozvolio Ciboni smanjenje zaostatka pa upisuje pobjedu rezultatom 84-56.

‘Prije svega čestitke momčadi Crvene zvezde na pobjedi, mislim da je i prije utakmice bilo jasno da je prilično velika razlika u kvaliteti između ekipa. Bez obzira na to, nisam zadovoljan s reakcijama svojih igrača, izgubili smo previše lopti iz čega nam je Crvena zvezda zabila 34 poena. Za nešto bolji i kvalitetniji otpor trebali smo i bolji šut, ali to se večeras nije dogodilo. Crvenoj zvezdi želim sve najbolje u nastavku sezone.’ - rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić po završetku utakmice.

Cibona se sada okreće važnoj utakmici 11. kola protiv izravnog konkurenta, Splita. Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 18:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović.