Hrvatska
Cibona tricama 'dotukla' Goricu

Cibona tricama 'dotukla' Goricu

Autor: Nenad Majcunić Photo: KK Cibona/Mihal Jacić

Prvo ime susreta bio je Mateo Drežnjak.

U 3. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras u Draženovom domu ekipe Cibone i Gorice, a uvjerljivu pobjedu izborio je domaćin pobijedivši 106:76:

Utakmicu su tricama otvorili Gnjidić s jedne i Majić s druge strane za 3:3 na semaforu. Međutim, ubrzo nakon početnog izjednačenja Cibona radi seriju 13:0 za vodstvo 16:3. Mašić pogotkom napokon prekida dominaciju Vukova i Bikovi rade seriju 8:0 te smanjuju zaostatak na 16:13.

Nakon toga ekipe su uspostavile ravnotežu na terenu i četvrtinu zatvara Konjević za minimalni zaostatak naše ekipe od 21:20.

Drugu četvrtinu tricom otvara Cvitković i momčad Josipa Sesara dolazi do prvog vodstva na utakmici (21:23). Nedugo zatim Vranković postiže 7 poena u nizu i Cibona se odljepljuje na 28:23. U tim trenucima razigrali su se Uljarević i Cinac i u 15. minuti Gorica opet vodi (31:32). Na žalost, Goričane sustiže umor od nekoliko utakmica u zadnjih tjedan dana. Nivo agresije u obrani opada, a Vildoza i Drežnjak stavljaju trice te domaćini opet vode. Poslije trice Prkačina u samom finišu ove dionice Cibona je već na dvoznamenkastoj razlici (50:39). Prvi dio utakmice polaganjem zatvara Kalajžić i smanjuje na 50:41, rezultat s kojim se otišlo na veliki odmor.


Drugo poluvrijeme tricama otvaraju Prkačin i Drežnjak, a Cibona radi seriju 20:3 za velikih 70:44 u 25. minuti. Utakmica je time prelomljena, a Vukovi u 33. minuti poslije koša Vrankovića odlaze na velikih +31 (89:58).

Do kraja utakmice Cibona rutinski održava prednost sve do konačnih 106:76.

Zaslužena pobjeda ekipe Vladimira Jovanovića, a Goričane tek čeka privikavanje na ritam igranja nekoliko utakmica tjedno.

Domaće je predvodio Mateo Drežnjak s 20 poena, a najboljeg pomagača imao je u Jose Ignaciu Vildozi koji se zaustavio na 17. Antonio Vranković pridodao je 12 koševa, a Lovro Gnjidić 10.

Kod Gorice je najefikasniji bio Mate Kalajžić s 18 poena, Karlo Uljarević je pridodao 14 ubačaja, a Ivan Tvrtko Majić 11.

Josip Sesar je čestitao Ciboni na zasluženoj pobjedi:  

“Zaslužena pobjeda Cibone, čestitam im na pobjedi. Mi smo utakmicu izgubili u drugoj četvrtini gdje smo se povukli i nismo znali odgovoriti na Ciboninu agresivnu igru i oni su nam pogađali šuteve s 8 metara. Imali su nevjerojatan šut u prve tri četvrtine preko 60% za tri poena i protiv tako raspoložene šuterske ekipe je gotovo nemoguće pobijediti.”

Druga strana imala je puno više razloga za zadovoljstvo: 

“Čestitam igračima na pobjedi, nama je važna svaka utakmica. Gorica je odlična ekipa, iskusna, kvalitetna s puno potentnih igrača i odličnim trenerom i zato ova pobjeda puno znači.” – izjavio je poslije utakmice Vladimir Jovanović  , trener Cibone.

Lovro Gnjidić  nakon  susreta rekao je:  

Ušli smo u ovu utakmicu ozbiljno bez podcjenjivanja i s dobrom obranom te se onda pokrenuo i napad. Pogodili smo dosta šuteva i uspjeli se odvojiti te na kraju zadržati prednost.”