Hrvatska
Cibona u polufinalu, Škrljevo se uzdignute glave vraća doma

Cibona u polufinalu, Škrljevo se uzdignute glave vraća doma

Autor: Duje Jurić

Kup Krešimira Ćosića.

Teže nego što rezultat govori košarkaši Cibone pobijedili su Adria Oil Škrljevo 93:72 i plasirali se u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Gosti sa Škrljeva ponovno su pružili odličnu partiju protiv abaligaša.

Adria Oil Škrljevo čvrsto je krenulo u utakmicu bez respekta prema domaćinu, tako da u petoj minuti prve četvrtine na semaforu stoji 8:8. Iako su Vukovi u 8' imali plus šest 21:15, nakon što je trener Zelenih Damir Rajković pozvao minutu odmora, Zeleni se vračaju, te dobivaju prvu dionicu rezultatom 28:27, nakon što je Fran Pilepić pogodio oba slobodna bacanja. Kod Cibone u prvih deset minuta Darko Planinić je zabio 10, a kod Adria Oil Škrljeva Ivan Vrgoč osam.

Nastavak susreta igrao se u izjednačenom tonu sve do 15', kada se Cibona odvaja na plus četiri 37:33. Treba reći da su Zeleni u trinaestoj minuti imali plus dva 31:33, ali minimalno vodstvo nisu dugo zadržali. Kod Adria Oil Škrljeva probudio se div sa Granade Arkim Robertson, koji je  postigao deset koševa, ukupno 12 u prvom poluvremenu. Domaćini na pogon Scotta Reynoldsa i Lovre Gnjidića do poluvremena su povećali prednost pa se na odmor otišlo rezultatom 51:40 za Cibonu.

U trečoj četvrtini gosti su se ponovno vratili, pa u 27' dolaze na minus jedan 57:56. Vukovi ne dozvoljavaju preokret, već se odvajaju na plus četrnaest na isteku tridesete minute i rezultat 73:59.

Sa dvije trice Adnana Arslanagića i jednom Jure Gunjine gosti se ponovno vračaju i u 35' dolaze na minus pet 73:68. Cibona u prvih pet minuta posljednje četvrtine nije postigla koša, tek je na početku šeste pogodio Planinić za dva. Zeleni su tada stali, pa domaćini mirno dolaze do pobjede. Roberston je postigao 19 koševa čime je bio najučinkovitiji na utakmici. Kod Cibone Planinić je postigao 16 koševa.