Hrvatska
Cibona u slobodnom padu, Dinamo srušio prvaka Hrvatske

Cibona u slobodnom padu, Dinamo srušio prvaka Hrvatske

Autor: Z.D. Photo: KK Dinamo Zagreb

Senzacija u Draženovom domu!

Nastavlja se rezultatska kriza Cibone. Nakon poraza od Cedevite Junior u HT Premijer ligi i Studentskog centra u regionalnom natjecanju momčad Josipa Sesara je doživjela poraz i od gradskog rivala Dinama 77-71.

Povijesna je ovo pobjeda dinamovaca koje su do uspjeha predvodili bivši Cibos Ivan Novačić (16 poena, 7 skokova i 3 asistencije) i Hrvoje Garafolić (15 poena, 10 skokova, 3 asistencije).

Dvije minute prije kraja Cibona je vodila 67-69 i imala napad. Andro Anzulović je ukrao loptu, a Ušić izjednačio. Majcunić na drugoj strani promašuje tricu, a Garafolić dovodi Dinamo u vodstvo (71-69) pri čemu promašuje dodatno slobodno bacanje. Borna Kapusta propušta bacanjima izjednačiti, zabio je samo jedno, pa Garafolić 17 sekundi prije kraja donosi Dinamu tri poena viška (73-70).

Kapusta pokušava tricom poništiti prednost dinamovaca, a nakon njegovog promašaja Garafolić uzima loptu  i odvodi domaćine na nedostižnih 75-70. Zadnja prilika Cibosima bila su tri bacanja Majcunića, od kojih je ušlo samo jedno i tu je priči bio kraj. Točku na i stavio je Novačić koji je s dva bacanja potvrdio pobjedu Dinama i potpisao jednu od najvećih senzacija dosadašnjeg dijela prvenstva.