Hrvatska
Cibona ugrabila i Matea Drežnjaka

Cibona ugrabila i Matea Drežnjaka

Četverogodišnji ugovor.

Košarkaški klub Cibona potpisala je četverogodišnji ugovor s 21- godišnjim reprezentativcem Mateom Drežnjakom.

Predsjednik Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović i trener Ivan Velić prošli su tjedan otputovali u Široki gdje su uspjeli ispregovarati detalje prelaska još jednog mladog talenta, koji će uskoro biti i formalizirani.

Najspominjanije ime prijelaznog roka tako će uz Tonija Nakića i Roka Prkačina činiti okosnicu nove Cibone. Ekipa se gradi na mladim i perspektivnim igračima koji će klub nositi na duge staze, a s kojima će se i navijači moći poistovjetiti.

Upravo je ovaj trio najbolja pozivnica za svakog ljubitelja Cibone.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Polako slažemo ekipu kakvu smo zacrtali. Zadali smo si visoke ciljeve i na njima mukotrpno radimo. Uspjeli smo sa Širokim ispregovarati uvjete prelaska i to me iznimno veseli. Drago mi je prije svega da mladi igrači prepoznaju što gradimo, čemu stremimo i da vide svoju budućnost kod nas. Nakon Nakića, doveli smo još jednog velikog talenta i ta mladost Drežnjak-Nakić-Prkačin je pozivnica našim navijačima kako za sljedeću, tako i za narednih nekoliko sezona jer ovo što gradimo je dugoročno. 

Ivan Velić, trener Cibone:

Ponovno jedan veliki korak i uspjeh kluba. Dobili smo jednog igrača za kojeg se nadam da će biti veliki u budućnosti. Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Kad kažem pobjedu, uspjeh nisu samo trofeji za klub i trenera. Trofeji i pobjede su i ovo što smo uspjeli napraviti u posljednja 2 tjedna nošeni vizijom koju imamo, tako da je ovo zbilja jedna velika pobjeda za klub i mene osobno. Dovođenje ovakva 2 igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2018. godine. Odradili smo veliki posao i sigurno da ćemo svi morati imati strpljenja da ta mladost sazrije i da im svi skupa trebamo biti podrška, kako ja kao trener, tako i  svi u klubu i naši navijači. Ovi su igrači prepoznali u kojem smjeru želimo ići, tko zapravo daje šansu mladim igračima i to je jedan od razloga zašto smo uspjeli dovesti njih dvojicu. To se ne može sakriti, može se pričati svašta, ali se na terenu vidi sve- tko daje šansu, a tko ne.

Mateo Drežnjak, igrač Cibone:

Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače natjecanje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bi da nas navijači podrže u svemu ovome!

Datum rođenja: 08.03.1999. (Mostar, BiH)

Visina: 195 cm

Pozicija: Bek šuter

KLUBOVI:

2015.- 2020.- Široki

2020.- Cibona