Hrvatska
Cibona umalo još jednom srušila Cedevitu

Cibona umalo još jednom srušila Cedevitu

Autor: KK Cedevita

Roko Leni Ukić nastavlja sa sjajnom formom.

U desetom kolu HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Cibonu sa 84:81 i tako je i dalje ostala neporažena u domaćem prvenstvu. Cibona je vodila veći dio utakmice i u zadnjih deset minuta ušla s deset poena prednosti, no momčad Jure Zdovca uspjela je preokrenuti u završnici. 

U 38. minuti Luka Žorić Ciboni je donio vodstvo 80:72, a Jure Zdovc pozvao je timeout, nakon kojeg je zaigrao s petorkom u kojoj su bili Roko Ukić, Will Cherry, Filip Krušlin, Demetris Nichols i Ivan Ramljak. To je upalilo jer je Cherry prvo iznudio i pogodio dva slobodna bacanja, a onda je i ukrao loptu Karlu Uljareviću, nakon čega je Ukić u kontri položio za 76:80 zaostatak Cedevite.

Ukić je i na 73 sekunde do kraja položio za izjednačenje 80:80, a ključan koš za 82:81 za Cedevitu je na 18.8 sekundi do kraja u ulazu zabio Cherry. Međutim, jednako važan potez on je napravio i na 5.9 sekundi do kraja, kad je izbio loptu Tomasu.

U dresu pobjednika Roko Ukić upisao je 25 poena, Demetrisu Nichols je ubilježio 16 poena i šest skokova, a Andrija Stipanović 10 poena i četiri asistencije.

Na strani Cibone Ivan Novačić je upisao 23 poena, Marko Tomas je zabio 14, a Domagoj Bošnjak (4 skoka i 4 asistencije) 12 poena.