Hrvatska
Cibona uvjerljiva u derbiju protiv Splita, Žute torpedirao bivši igrač

Cibona uvjerljiva u derbiju protiv Splita, Žute torpedirao bivši igrač

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Marin Sušić

Subotić svjesno štedio igrače

Igrači Josipa Sesara energično su otvorili susret 12. kola HT Premijer lige protiv KK Split, a na koncu i slavili sa 102:84 (25:20, 30:18, 22:28, 25:18). U prvo ime susreta prometnuo se Blaž Mesiček s 25 poena u koje je „ugradio“ i tri trice.

Uvjerljivo su košarkaši Cibone ušli u utakmicu pa su već nakon dvije minute imali prednost 10:2 nakon čega je gostujući trener Srđan Subotić odmah pozvao minutu odmora. Do kraja prve četvrtine Splićani su uspijevali držati korak pa je na semaforu stajalo 25:20. No, u sljedećih deset minuta Vukovi su dodatno podigli razinu svoje igre i na poluvrijeme otišli s 55:38.

U drugi dio utakmice bolje je pak ušao splitski sastav. Iako je pojedinačno treća četvrtina pripala gostima, nisu mogli sustići raspoložene Cibose koji su i dalje ostali na „plus 11“. U sljedećih deset minuta Vukovi su potvrdili dominaciju i sa 102:84  pred svojim navijačima srušili Split, drugi put u svega desetak dana. Danas su posebno raspoloženi bili u šutevima za tri poena gdje su imali visokih 58%, odnosno 14 uspješnih trica.

Najbolji strijelac u Sesarovoj momčadi bio je Blaž Mesiček s 25 poena, od čega je zabio 4/5 trica i imao valorizaciju 27. Aleksandar Aranitović, Lovro Mazalin i Krešimir Radovčić ubacili su po 11 koševa. U splitskom kadru najučinkovitiji je bio Roko Gizdavčić s 14 poena i 2 skoka. Lewis Sullivan je imao 12 uspješnih šuteva i 4 skoka, a Dominik Mavra i Shannon Shorter ubacili su po 10 koševa.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

Odigrali smo energetski jako dobru utakmicu, stalno smo bili fokusirani i u svakom smo trenutku znali kako ćemo napadati. Isto tako, dobro smo radili i u defenzivi. Bilo je tu nekih problema u rotacijama, zagrađivanju i obrambenom skoku, ali na kraju krajeva mogu biti zadovoljan pobjedom. Čestitao bih svojim igračima na sjajnoj igri. Nakon teškog susreta protiv Igokee, nadao sam se da će nam ta pobjeda dati na samopouzdanju. Gledajući danas ovaj šuterski učinak, pogotovo za tri poena, mislim da se to i ostvarilo.

BLAŽ MESIČEK, igrač Cibone:

Prije svega, zadovoljan sam učinkom Cibone, mislim da je to u ovom trenutku najbitnije. Danas je bio moj dan, sutra će biti od nekog drugog, ali na kraju dana je najbitnije da pobjeđujemo.

SRĐAN SUBOTIĆ, trener Splita:

Mislim da smo bili malo prazni, na samom smo početku omogućili Ciboni da samopouzdano uđe u utakmicu i nametne svoj ritam igre. Poslije smo uporno pokušavali vratiti se, stalno smo se „lomili“ oko deset razlike, ali nismo imali dovoljno snage i energije da to izvučemo do kraja. Uz to, neke igrače smo morali svjesno poštediti jer smo u ekstremnom naporu, pogotovo Mavru i Shortera na koje smo morali malo pripaziti.

ROKO GIZDAVČIĆ, igrač Splita:

Nama se još osjete posljedice teške utakmice koju smo igrali u petak. Cibona je dobro ušla u utakmicu, a u prvom poluvremenu su pogađali dosta teške šuteve i time napravili razliku. Mi smo u drugom poluvremenu ušli energično i pokušali se vratiti, ali to jednostavno nije bilo dovoljno.