Hrvatska
Regija
Cibona zakucala Igokeu i izbjegla posljednje mjesto

Cibona zakucala Igokeu i izbjegla posljednje mjesto

Autor: Branko Tabak

Napadačka rapsodija u Laktašima.

U utakmici 21. kola ABA lige Cibona je u Laktašima pobijedila Igokeu 84-97 i na taj način izbjegla posljednje mjesto ABA lige. Ovisno o drugim rezultatima Zagrepčani bi mogli izbječi i pretposljednje mjesto i baraž s poraženim finalistom ABA 2 doigravanja.

Igokei je pripala prva četvrtina (27-23), no u drugoj Cibona sustiže i prestiže domaćine i s ugodnim +8 (48-56) odlazi na odmor. Na otvaranju drugog poluvremena bilo je i +10 (48-58), no serijom 8-0 Igokea je Velića primorala na time-out.

Ivan Novačić (pet poena) i Roko Badžim (trica) munjevito uzvraćaju te utakmica prelazi u potpunu kontrolu Cibosa koji su do ulaska u zadnju dionicu stekli prednost od 13 poena (67-80). 

Roko Prkačin je svoju odličnu igru okrunio s dvije sjajne solo akcije. Cibona ja na 2:40 do kraja vodila 78-97 i do kraja susreta nije zabila. Nije bilo ni potrebe.

Matic Rebec  je u redovima Cibone postigao 16 poena. Uz to je podijelio i 5 asistencija. Jednak broj poena postigao je Ivan Novačić, a tek poen manje Roko Prkačin. Na ovoj su utakmici ravnopravno podijelili i minute provedene u igri - dvadesetak minuta svakome.

Cibosi su imali sjajnu šutersku večer, pogodili su 17 trica iz 31 pokušaja i posve zasluženo, nakon nesretnog poraza u Kopru, stigli do pobjede koja ih je dovela na milimetar od ostanka u ligi.