Hrvatska
Regija
Cibona započela s pripremama

Cibona započela s pripremama

Autor: cibona.com

Finalist hrvatskog prvenstva po prvi se put okupio pod vodstvom novog trenera.

Dvostruki europski prvak i najtrofejniji klub u hrvatskoj povijesti Cibona danas ujutro se okupila u dvorani Dražena Petrovića i započela s pripremama za novu sezonu. Pod Tornjem su se pod ravnanjem novog trenera Slobodana Subotića pojavili: Josip Bilinovac, Ivan Novačić, Karlo Uljarević, Mate Mandić, Josip Popić, Ante Gospić, Domagoj Bošnjak, Andrija Ćorić, Dominik Gilber i Krešimir Ljubičić dok će se Amerikanci Cleveland Melvin i Langston Hall te kapetan Marin Rozić priključiti momčadi 8.kolovoza kada su predviđeni sistematski pregledi.

Cibosi će tjedan dana boraviti u Zagrebu gdje će trenirati dva puta dnevno, a nakon obavljenih sistematskih pregleda putuju na desetodnevne pripreme na Roglu. Po povratku iz Slovenije Vukovi će odigrati prve prijateljske utakmice, a početkom rujna očekuje ih međunarodni turnir u Istanbulu. Osim turnira u Turskoj Cibosi će sudjelovati i na 9. memorijalnom turniru Marijofil Džidić u Mostaru kojeg organizira HKK Zrinski.

Ove sezone od 20. do 23. rujna održat će se po prvi put ABA Super kup u Baru gdje će se okupiti osam najboljih ekipa lige među kojima je i Cibona.

- Morali smo početi ranije s pripremama nego što je planirano jer se termin početka ABA lige pomjerio za tjedan ranije. Tu su svi igrači osim dva Amerikanca i Rozića koji stižu 8.kolovoza u Zagreb i bit će s nama do odlaska na glavne pripreme na Roglu 10. kolovoza. Htjeli smo početi s mlađim igračima i onima koje tako dobro ne poznajem kako bi ih prije odlaska na visinske pripreme, koje su jako važne, mogao bolje upoznati - izjavio je novi strateg Vukova te nastavio o ciljevima za novu sezonu.

- Očekujem da će svi doći spremni na prozivku i da će dati sve od sebe jer naši ciljevi ove godine nisu mali. Ne bi htio reći sada što planiramo, ali kao što sam rekao na prvoj presici kad sam došao u klub, Cibona je momčad koja se mora boriti za vrh i tako će biti i ove godine.

Momčadi nedostaje još reprezentativac Luka Žorić koji će se priključiti Vukovima nakon Eurobasketa na kojem će naša reprezentacija nastupati za manje od mjesec dana, objavljeno je na službenoj stranici kluba.