Hrvatska
Ciboni derbi, Prkačinu novi double-double

Ciboni derbi, Prkačinu novi double-double

Derbi kola!

U 4. kolu HT Premijer lige mladi Vukovi su pobijedili Goricu u Draženovom domu rezultatom 79-69.

U redovima Cibone mladi kapetan Roko Prkačin uspio je treći put u HT Premijer ligi ove sezone ostvariti double-double učinak. Postigao je 22 poena i 12 skokova. Raspoloženi su bili i Bilinovac koji je zabio 17 poena, dok su Bundović i Drežnjak postigli po 15 poena, a Drežnjak je tome dodao i 5 skokova, 3 asista i 3 ukradene lopte.

Ivan Velić, trener Cibone:

Trebala nam je ova pobjeda. Bila je dobar test jer smo dosad imali utakmice u kojima smo ili dobili ili izgubili s previše razlike. Zbog toga je bila utakmica po mom guštu- stalno tu negdje, pod stresom. Mislim da smo trebali prelomiti utakmicu puno ranije, ali dobro. Znali smo da će Gorica igrati usko pa nas testirati s tim šutom. Da smo pogodili neke otvorene situacije ranije bi prelomili, ali bolje ovako. Dobro je za razvoj igrača da igraju i treniraju pod određenim stresom.

Još jedan double-double Prkačina…

Roko ide onim putem kojim smo znali da treba ići, strpljivo, radišno i ima još prostora da poboljša svoju igru. Pobjeda je ovo tima, pobjeda obrane i to je najvažnije.

Mateo Drežnjak, igrač Cibone:

Bila je teška utakmica kako smo i očekivali. Gorica se dobro spremila, očekivali smo tešku utakmicu, a trebali smo je i ranije prelomiti. No, možda i bolje da igramo ovakve utakmice da dobijemo iskustva u jačim utakmicama i tiesnijim završnicama.

Josip Sesar, trener Gorice:

Imali smo dobrih trenutaka u utakmici, otvorili smo dobro. U tom drugom valu, kad je Velić uveo drugu petorku, još su više podigli agresivnost. Tu se nismo snašli. Preokrenuli su utakmicu i odnijeli je u svom smjeru. Drago mi je da smo ostali u okviru 10 poena i idemo dalje korak po korak, utakmicu po utakmicu.

Krešimir Ljubičić, igrač Gorice:

Čestitam Ciboni na pobjedi. Mi smo se pripremili najbolje što smo mogli. Napravili smo neke greške koje su rezultat manjka ovakvih utakmica. Imam posebnu draž igranja u ovoj dvorani. Ja sam dijete Zagreba i volim igrati u ovoj dvorani. Želim pobijediti Cibonu ove sezone i nadam se da će mi se ta želja ostvariti.

CIBONA – GORICA 79-69 (22-23, 19-12, 20-16, 18-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore