Hrvatska
Ciboni drama na Baldekinu

Ciboni drama na Baldekinu

Autor: HKS

Košarkaši Cibone upisali su pobjedu u pretposljednjem kolu A-1 muške lige protiv Šibenika rezultatom 67:69.

Košarkaši Cibone upisali su pobjedu u pretposljednjem kolu A-1 muške lige protiv Šibenika rezultatom 67:69.                                        

Šibenik bolje otvara utakmicu i radi seriju 5-0, no iako su igrači trenera Anzulovića imali bolje otvaranje Cibona se polako rezultatski približavala i do kraja četvrtine imala tri koša zaostatka (21:18).

U drugoj četvrtini Cibona kreće s puno boljom igrom. Izgledali su igrači Damira Mulaomerovića moćnije na terenu i došli do +11 s čim su i otišli na veliki odmor (30:41).

Iako je Cibona ušla u treću dionicu sa zavidnom prednošću koju je trebalo održavati, Šibenčani pred ispunjanim Baldekinom to nisu dopustili i do konca treće četvrtine izjednačavaju na 47:47.

U posljednju dionicu Cibona ulazi s minimalnom prednošću (55:57), no tada sjajan posao odrađuje mladi Badžim koji smanjuje zaostatak Šibenika na samo pola koša zaostatka. Na nešto manje od sedam sekundi do kraja, kod rezultata 65:67, Šibenik odrađuje odličnu obranu, uzima loptu Ciboni i pogađa za izjednačenje. Kod 1.7 sekundi do kraja trener Cibone Damir Mulaomerović poziva timeout i Cibona preko Žorića, odnosno Rozićeva koša stiže do pobjede na Baldekinu i prekida pobjednički niz Šibeniika.

Utakmicu je s tribina pratio i hrvatski reprezentativac Dario Šarić kao i izbornik seniorske reprezentacije Aleksandar Petrović.

Najbolji u redovima Cibone bili su Šakić sa 15 poena te Rozić sa 14. Kod Šibenika je Siriščević ubacio 15 poena, Halilović 14 te Badžim 11.