Hrvatska
Ciboni pobjeda, Dinamo uzdignutog čela

Ciboni pobjeda, Dinamo uzdignutog čela

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Marin Sušić

ZG derbi

U prvenstvenom dvoboju 4. kola HT Premijer lige, odigranom u Draženovom domu, Cibona je svladala momčad KK Dinamo Zagreb rezultatom 90:84 (13:24, 31:20, 21:15, 25:25). Utakmicu je bolje otvorio Dinamo i prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa 24:13, prvenstveno zahvaljujući preciznom Garafoliću

No, već je druga dionica susreta ponudila nešto sasvim drugo na parketu. Predvođena efikasnim Kapustom i Majcunićem koji se iskazao skokovima, Vukovi su do odlaska na poluvrijeme izjednačili na 44:44. U nastavku su Cibosi nastavili diktirati tempo, svoje su minute dobro odradili Mazalin i Bundović dok je na drugoj strani prednjačio Novačić

U završnoj četvrtini domaćin je stekao osam poena prednosti i to je do kraja bilo nedostižno za protivnika u ovom zagrebačkom derbiju. Najistaknutiji pojedinci u pobjedničkom sastavu bili su: Kapusta (17 poena, 8 asistencija), Mazalin (14 koševa, 6 skokova), Majcunić (15 poena, 7 skokova i 7 asista) i Perasović (14 koševa). 

Najbolji učinak uredovima Dinama ostvarili su: Garafolić (28 poena, 9 skokova, 6 osvojenih lopti), Novačić (17 koševa, 4 asistencije) i Anzulović (12 poena i 4 asistencije).

Josip Sesar, trener Cibone: „Nije to izgledalo dobro energetski, posebno u prvoj četvrtini, ali na kraju smo ipak sretni i zadovoljni uslijed pobjede. Sutra već putujemo u Beograd na utakmicu protiv Mege, treba se rekuperirati i odigrati dobro. Moramo se dizati kao ekipa, ne smijemo si dopustiti „propadanje“ kao u prvoj četvrtini, posebno u HT Premijer ligi i to još na domaćem terenu. No, kada se iz pobjede nešto nauči onda će to biti još bolje“.

Ivan Perasović, prvotimac Cibone: Prvenstveno sam zadovoljan pobjedom, ali ne baš u potpunosti i našom igrom. Ušli smo prilično mekano u utakmicu i to je ono na čemu ćemo morati poraditi u nastavku sezone“.

Mario Štirjan, trener KK Dinamo Zagreb: „Kapa do poda mojim dečkima, dali su sve od sebe i uspjeli smo nedostatak iskustva ovakvih susreta nadoknaditi energijom. Drago mi je da smo taj ritam mogli pratiti sve do kraja utakmice, imali smo priliku danas i pobijediti. Naime, mislim da smo trebali imati vodstvo nakon prve dvije četvrtine, ali smo napravili neke jeftine pogreške. U drugom poluvremenu je dvoboj otišao na njihovu stranu i čestitam Ciboni na pobjedi“.

Hrvoje Garafolić, najučinkovitiji igrač Dinama: „Čestitke Ciboni na pobjedi, bila je zanimljiva utakmica za gledatelje. Hrabro smo se držali, dobrim dijelom prvog poluvremena i vodili. Međutim, potom nam je popustila koncentracija, vratili smo protivnika u igru, a kada s Cibonom uđeš u izjednačenu završnicu onda se dogodi i poraz“.