Hrvatska
Regija
VIDEO: Cibonina mladost uz snažnu podršku maskiranog Markote izborila pobjedu protiv Borca

VIDEO: Cibonina mladost uz snažnu podršku maskiranog Markote izborila pobjedu protiv Borca

Autor: Branko Tabak

ABA liga.

U zaostaloj utakmici 13. kola ABA lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila momčad Borca 69-64.

Nakon izjednačene prve četvrtine Cibona je (11-12) zagospodarila parketom te u 17. minuti imala prednost od 15 poena (32-15).

Bio je to kapital koji im je omogućio da u nastavku utakmice mirno grade put prema pobjedi. Ovaj uspjeh Zagrepčani su izradili na leđima mladih igrača.

Roko Prkačin je ostvario double double učinak (15 poena, 11 skokova). Mateo Drežnjak je zabio 11 poena, od čega 10 u ključnim trenucima druge četvrtine u kojoj je Cibona slomila protivnika. Lovro Gnjidić je za 13 minuta igre imao 4 skoka te je postigao 6 poena (dvije trice iz dva pokušaja). Veliku podršku imali su u iskusnom Damiru Markoti koji je uz 15 poena imao 8 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte. 


Zbog ozljeda utakmicu su propustili Scottie Reynolds, koji nije ni bio u sastavu, i Ivan Novačić, dok Darko Planinić nije nastupio jer je riječ o nadoknadi odgođene utakmice koja se trebala odigrati 3. siječnja, a Planinić je pravo nastupa stekao sedam dana kasnije. 

Pobjeda je tim slađa, a o njenom značaju u borbi za izbjegavanje kvalifikacija za ostanak najbolje svjedoči tablica natjecanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore