Hrvatska
Cibonini juniori jači za Prkačina i braću Ivišić na euroligaškom turniru u Valenciji

Cibonini juniori jači za Prkačina i braću Ivišić na euroligaškom turniru u Valenciji

Bitka za Koln.

Cibonina generacija 2002. i mlađi otputovali su u Valenciju na prvi od četiri euroligaška kvalifikacijska turnira  koji se održava od 27. do 29. prosinca.

Na kvalifikacijskom turniru će sudjelovati 8 ekipa. Uz Cibonu tu su i FC Barcelona, Herbalife Gran Canaria, LDLC Asvel Villeurbann, Olympiacos Piraeus, Tofas Bursa, Unicaja Malaga i Valencia.

Pobjednik ovog turnira osigurat će sudjelovanje na završnici juniorske Eurolige (Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament) koja će se održati u njemačkom gradu Kolnu u okviru Final Foura seniorske Eurolige u svibnju.

Klubovi su podijeljeni u 2 grupe. Cibona je u grupi A sa Valencijom, Olympiacosom i Unicajom. U grupi B su Barcelona, Asvel, Herbalife Gran Canaria i Tofas.

Prvu utakmicu mladi Cibosi igraju u petak u 12.00 sati s Unicajom.

Ivan Juran, trener Cibone:

Pripremili smo se za juniorski euroligaški turnir. Igramo 27.-og u Valenciji. Svi igrači su spremni i željni da pokaži što mogu. Igramo u skupini sa izvrsnim momčadima. Sudjeluju Barcelona, Unicaja, Asvel, to su sve renomirane europske momčadi, međutim, imamo i mi nešto za pokazati i nas će se nešto pitati. Velika je motivacija svih igrača da pokažu što mogu. Jedini je nedostatak to što Roko Prkačin kroz ovaj pripremni period nije mogao trenirati s nama zbog seniorskih obaveza. Trudit ćemo se svakako dati svoj maksimum i to nam je nekakav cilj. Iskoristio bi još priliku da čestitam Božić svima u klubu, svim ljubiteljima našeg kluba i svima onima koji Božić slave.

ROSTER KK CIBONA:

1. Filip Paponja
2. Hrvoje Majcunić
3. Lukša Buljević
4. Roko Prkačin
5. Noa Svoboda
6. Filip Kalajžić
7. Fran Belas
8. Luka Kumanović
9. Tomislav Ivišić
10. Vito Vujović
11. Marko Vučić
12. Zvonimir Ivišić