Hrvatska
Cibosi akteri još jednog derbija velike tradicije: Bit će teško

Cibosi akteri još jednog derbija velike tradicije: Bit će teško

Nakon Zadra - Split!

Košarkaši Cibone su nakon velike pobjede nad Zadrom u subotu ujutro krenuli na put za Split gdje već u nedjelju igraju 15. kolo HT Premijer lige.

Nakon derbija sa Zadrom očekuje nas još jedan derbi, utakmica ogromne tradicije.

Samo idućih 9 dana Vukove čeka prilično gust raspored. Sutra igraju prvenstvenu utakmicu sa Splitom, u srijedu putuju za Osijek gdje će odigrati kup utakmicu, u subotu će biti domaćini Alkaru, a nakon te utakmice putuju za Beograd jer ih već u ponedjeljak, 20. siječnja čeka Zvezda.

Prva stanica je Split.

Ivan Velić, trener Cibone:

Nakon ove velike pobjede u derbiju došlo je sigurno i do fizičkog i psihičkog pražnjenja tako da nisam siguran u kakvom ćemo stanju biti na utakmici sa Splitom, čeka nas i težak put, praktički bez treninga i pripreme za Split. Sigurno očekujem tešku utakmicu. Moramo znati da je Split drugačiji tim u odnosu na utakmicu iz prvog dijela, puno iskusniji. Njihov roster u odnosu na naš je stariji u prosjeku jednu godinu tako da su dosta dobili na iskustvu sa dovođenjem ova 2-3 nova igrača. Bit će izuzetno teško, na domaćem su terenu, imaju dobru atmosferu. S druge strane, očekujem reakciju svoje ekipe nakon ove utakmice sa Zadrom i siguran sam da će pokazati jedan pravi karakter i odigrati dobru utakmicu bez obzira što imamo veliki problem sa ozljeđenim igračima. Ovaj ritam utakmica je ubitačan. Iza Splita nakon 3 dana idemo u Osijek, nakon toga su Alkar i Zvezda. Ostaje nam pomoliti se za zdravlje igrača i da ne bude tih ozljeda koje nas muče u zadnje vrijeme. Ponavljam, nakon derbija sa Zadrom čeka nas još jedan derbi, sastaju se dva bivša prvaka Europe i očekujem jako dobru atmosferu.

Roko Prkačin, igrač Cibone:

Ova nam je bitna pobjeda dala vjetar u leđa i idemo nastaviti niz s pobjedom u Splitu. Split je jako dobra ekipa i sigurno će biti motivirani jer igraju kući. Mi ćemo se probati odmoriti koliko je to moguće i idemo dati sve od sebe da se vratimo s pobjedom.

Utakmica u Splitu počinje u nedjelju, 12.01. u 17.30 sati. Prijenos utakmice će biti na HRT 2.