Hrvatska
Regija
Cibosi dočekuju MZT Skopje za kraj godine

Cibosi dočekuju MZT Skopje za kraj godine

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Sc Derby/Filip Roganović

30. prosinca 2022. - 17 sati

Košarkaši Josipa Sesara u petak će odigrati posljednju utakmicu ove godine. U sklopu 13. kola AdmiralBet ABA lige, Vukovi će u Draženovom domu odmjeriti snage s KK MZT Skopje Aerodrom. Dvoboj je na rasporedu 30. prosinca s početkom u 17 sati.

Momčad MZT Skopja također igra dva natjecanja. Dok u svom domaćem prvenstvu drže vodeću poziciju, u ABA ligi se nalaze na začelju tablice. Nakon samo dvije pobjede i deset poraza, sjevernomakedonski klub sporazumno je raskinuo suradnju s Aleksandrom Petrovićem, a zamijenio ga je 50-godišnji Dragan Nikolić. Iskusni srpski strateg na klupi će debitirati upravo u petak u Zagrebu, a Cibonin trener Josip Sesar vjeruje kako je Nikolić unio neke promjene u sastav:

- Mislim da je MZT Skopje puno bolja ekipa nego što to pokazuje stanje na tablici. Nakon poraza od Splita doveli su iskusnog trenera koji će sigurno pokušati nešto promijeniti. S druge strane, mi smo ušli u dobar ritam u posljednja tri ogleda, a dobro smo se pripremili i za ovaj. Iskoristio bih ovu priliku i pozvao navijače da nas podrže u nastojanjima da uzmemo dva boda i završimo ovu kalendarsku godinu na najbolji mogući način.

Inače, bit će ovo posljednje kolo prvog kruga ABA lige, a kormilar Cibone na raspolaganju će imati sve igrače. U konkurenciji je svakako i Borna Kapusta koji je također najavio sljedećeg protivnika:

- MZT je momčad koja je zaredala par poraza, ali novi trener će sigurno imati utjecaja i donijeti neku novu energiju. No, mislim da u ovoj utakmici moramo gledati isključivo sebe. Ako se budemo držali našeg dogovora, vjerujem da možemo doći do pobjede. Također bih pozvao sve navijače da nam pruže podršku u zadnjem susretu ove godine.

Ulaznice za nadolazeći dvoboj mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr, ali i na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.