Hrvatska
Regija
'Cibosi' gotovo pet godina ne znaju za pobjedu protiv Budućnosti

'Cibosi' gotovo pet godina ne znaju za pobjedu protiv Budućnosti

Je li došlo vrijeme za prekid negativnog niza?

Košarkaši Cibone sutra u susretu 11. kola ABA lige ugošćuju aktualnog regionalnog prvaka KK Budućnost VOLI. 'Vukovi' će u Draženovom domu tražiti devetu domaću pobjedu u međusobnim dvobojima, ali i prvu u gotovo pet godina. Zanimljivo, najtrofejnija hrvatska momčad nije svladala Podgoričane još od sredine siječnja 2014. godine.

Budućnost u Zagreb stiže na krilima pet uzastopnih pobjeda u Jadranskoj ligi, ali i s dalekog gostovanja u Las Palmasu te glavni grad dolazi tek u subotu.

Ponovno smo u dobrom ritmu. Pobjeda protiv Krke je bila značajna za nas, a potvrdili smo ju trijumfom nad Hermesom tako da s dobrim tonusom ulazimo u susret s Budućnosti koja je euroligaška ekipa. O njima ne treba trošiti previše riječi. I tim i struka su na visokom nivou, no trebamo gledati sebe i odigrati na maksimumu. Nadam se da ćemo biti na visokoj razini. Hoće li to biti dovoljno za iznenađenje ili ne, to ćemo vidjeti – rekao je u najavi nedjeljnog ogleda Ivan Velić.

Cibona će nastupiti bez Johndrea Jeffersona koji je nedavno napustio klub, no svi ostali bi trebali biti spremni za sutrašnji dvoboj u kojemu će Zagrepčani pokušati doći do iznenađenja i pete ovosezonske pobjede u regionalnoj ligi.

Iskoristili smo reprezentativnu stanku, dobro smo trenirali i mislim da smo to pokazali protiv Krke i Hermesa. Zdravi smo i puni samopouzdanja. Budućnost je izuzetno dobra momčad, puna kvalitetnih individualaca. I oni su digli samopouzdanje pobjedama protiv CSKA i Barcelone u Euroligi, ali mi se nećemo previše koncentrirati na njih nego ćemo misliti na sebe. Ući ćemo hladne glave jer nemamo što izgubiti. Oni su favoriti, a mi se idemo potući pa što bude. Nadamo se da će im biti težak put, da se neće stići odmoriti i da ih tu možemo iznenaditi. Gušt je igrati takve utakmice – dodao je iskusni Damir Markota.

Utakmica se igra u nedjelju u KC Dražen Petrović s početkom u 19 sati, a ulaznice se počinju prodavati na blagajni dva sata prije početka susreta.