Hrvatska
Regija
Cibosi idu na noge Zvezdi, mogu li ponoviti zadarsko čudo?

Cibosi idu na noge Zvezdi, mogu li ponoviti zadarsko čudo?

Autor: Cibona Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Sesar: 'Idemo hrabro, na kraju krajeva igra se pet na pet'

Dva dana nakon ogleda sa Šibenkom u sklopu domaćeg prvenstva, košarkaše Cibone očekuje teška utakmica u Beogradu. U okviru 7. kola AdmiralBet ABA lige, Vukovi će odmjeriti snage s KK Crvena Zvezda MTS. Susret je na rasporedu u subotu od 16 sati.

Momčad Crvene Zvezde trenutno je petoplasirana na ljestvici ABA lige s jednakim bodovnim učinkom, ali utakmicom manje od šestoplasirane Cibone. U prošlom kolu u ovom natjecanju na domaćem su parketu poraženi od Zadrana s 96-98, no pitanje je kakve je sve promjene uveo novi trener i kakvi će izaći protiv Cibone. Naime, prije par dana „Crveno-bijeli“ su potpisali Duška Ivanovića koji je na klupi debitirao pobjedom u Euroligi.  

U odnosu na dvoboj sa Zadrom, očekuju se promjene u sastavu Crvene Zvezde, a trener Cibone, Josip Sesar sa svojim će igračima odraditi dobru analizu sljedećeg protivnika:

- Sutra imamo video gdje ćemo vidjeti što su i koliko promijenili momčad. Sigurno da je Zvezda veliki favorit, međutim idemo tamo hrabro. Na kraju krajeva, igra se pet na pet. Vidjet ćemo što možemo. Ovo je dobra prilika za sve nas da vidimo kakvi smo i gdje smo u odnosu na jednog euroligaša.

U konkurenciji za ovaj susret i dalje nije Blaž Mesiček koji je u fazi oporavka, kao i novo pojačanje Domagoj Vuković. Sa suigračima će na put Ivan Majcunić koji se slaže s trenerom Sesarom:

-  Slijedi nam teško gostovanje u Beogradu. Crvena Zvezda je favorit, ali mi idemo tamo dati sve od sebe i odigrati jednu čvrstu utakmicu. Nadam se da ćemo imati dobar šuterski dan jer će nam to sigurno pomoći ako želimo ostvariti dobar rezultat.