Hrvatska
Regija
Cibosi izborili F4, emotivni Juran poručio: Svi ovo igrači mogu biti nositelji reprezentacije

Cibosi izborili F4, emotivni Juran poručio: Svi ovo igrači mogu biti nositelji reprezentacije

I bez Roka Prkačina.

Cibonina selekcija U19 pobjedom nad Budućnosti VOLI rezultatom 106-87 osigurala je nastup na Final Fouru juniorske ABA lige i time napravila korak bliže ka obrani prošlogodišnjeg naslova!

Ova je prolaz u finale tim veći imajući na umu izostanak Roka Prkačina koji zbog obaveza sa seniorskom ekipom nije mogao ići na turnir, a onda i ozljedu gležnja Lovre Gnjidića u drugoj utakmici poluzavršnice. Ovo je još jedna u nizu potvrda kontinuiranog rada s mladim igračima i dokaz da se trofeji u mlađim kategorijama ne oslanjaju samo na individualnu kvalitetu.

Na ovoj su utakmici briljirali Lukša Buljević sa 31 poenom, 12 skokova, 1 asistom, 3 ukradene lopte i valorizacijom 36, Hrvoje Majcunić je zabio 25 poena, a Vito Porobić 20.

Trener Juran je bio posebno emotivan nakon ove utakmice.

Ivan Juran, trener Cibone:

Najviše sam zbog ovih momaka htio da prođemo u Final 4. Smatram da svi ovi igrači mogu živjeti od košarke i biti izvrsni igrači, nositelji reprezentacije. To me baš mučilo tijekom cijelog turnira jer sam baš ovo htio zbog njih, znam koliko se trude. Znam da su ponekad i osporavani, ali sad su baš pokazali koliku energiju imaju i taj neki natjecateljski duh, da u tim najtežim trenucima budu najbolja verzija samih sebe. Oduševljeno sam ih promatrao danas na utakmici, način na koji su igrali, disali jedan za drugoga i željeli ovu pobjedu. I u ovako skraćenoj rotaciji i uz ozljedu Gnjidića smo se uspjeli plasirati na Final 4. Već drugu godinu zaredom to uspijevamo napraviti. Izvrstan posao, tolika je radost u mome srcu zbog toga što osjećam da žele sve dati. Zahvalio bi se Anti Samcu, mom prijatelju, na savjetima. Dušu je dao da pobjedimo, pričali smo jako puno što trebamo napraviti i sve smo ispoštovali. Zahvala naravno i Davoru Škari, koordinatoru omladinskog pogona koji je selektirao ovu momčad. Čovjek je to koji je znao prepoznati koji igrači vrijede. Zahvala i direktoru Čavloviću na podršci kroz cijelo vrijeme. Moramo se sad polako početi pripremati, slijedi nam sad Euroliga, pa Final 4 ABA lige, tu posao ne staje. Ovo nam je motiv da svi mi u klubu još jače treniramo i budemo još bolji u onome što radimo.

BUDUĆNOST VOLI-CIBONA 87-106 (23-33, 20-28, 22-26, 22-19)

BUDUĆNOST VOLI-CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE