Hrvatska
Time-out
Cibosi pet dana u Beogradu

Cibosi pet dana u Beogradu

Zvezda pa FMP.

Košarkaši Cibone su utputovali za Beograd gdje će odigrati dvije utakmice i ondje provesti pet dana.

Prva je na rasporedu nadoknada utakmice 14. kola ABA lige sa Crvenom zvezdom mts koja se igra u Dvorani Aleksandar Nikolić u utorak, 16.03. s početkom u 18.00 sati.

Zatim košarkaši do petka ostaju u Beogradu kad će ih ugostiti FMP u sklopu 22. kola, također s početkom u 18.00 sati.

Nakon te utakmice se vraćaju u Zagreb gdje ih već u subotu očekuju obaveze u domaćoj ligi odnosno gostovanje u Zaboku s početkom u 19.00 sati.

- Čeka nas veoma naporan tjedan. Ponovno imamo tri utakmice na programu, prvo Zvezda, FMP pa Zabok. Idemo utakmicu po utakmicu. Svi vrlo dobro znamo kakva je ekipa Crvena zvezda. Oni su euroligaš i najbolja ekipa u ABA ligi i glavni pretendent za naslov. Nismo imali puno vremena za pripremu, doduše nisu ni oni. Znamo protiv koga igramo, pripremit ćemo se najbolje što možemo u ovom trenutku i pokušat ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu. Iza nas su u ABA ligi dvije dobre predstave. Jedna u gostima protiv Partizana gdje smo došli do pobjede, druga protiv Budućnosti gdje nam je malo falilo. Bez obzira na rezultat pokušat ćemo odigrati jednu dobru natjecateljsku utakmicu protiv Zvezde. Imamo problema s ozljedama, također situacija s virusom COVID-19 nije sjajna nigdje u svijetu, pa tako ni kod nas. Imamo neke naznake da bi mogao biti neki slučaj, to ćemo znati vrlo brzo. Vjerojatno ćemo imati potrebu da odigramo i s nekim juniorima koji praktički nikad nisu igrali seniorsku utakmicu. Snalazimo se u ovoj situaciji, ali vjerujemo u to što radimo. – izjavio je trener Cibosa Vladimir Jovanović.

- Prva utakmica je ujedno i izazov za nas mlađe. Imat ćemo priliku iskusiti na kojoj razini igra jedan euroligaš i pokušati mu pomrsiti račune. Znamo da će biti teško, ali mi smo u dobrom ritmu i kao i svaku utakmicu tako ćemo i ovu nastojati pokazati da igramo dobru košarku. Gledat ćemo sebe, da se prezentiramo u dobrom svjetlu ma tko bio s druge strane. – najavio je utakmicu sa Zvezdom Danko Branković.