Europa i Svijet
Hrvatska
Ciglar nakon -31: Vidjelo se koliko smo nemoćni u srazu s ekipama iz prvog razreda europske košarke

Ciglar nakon -31: Vidjelo se koliko smo nemoćni u srazu s ekipama iz prvog razreda europske košarke

Autor: Branko Tabak

Poraz od Španjolske.

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske doživjela je prvi poraz u svom Challengeru u San Fernandu. Nakon pobjeda nad Litvom i Ukrajinom Hrvatice su poražene od Španjolske 38-69.

Već u prvoj četvrtini bilo je jasno u kojem će smjeru utakmica otići. Hrvatice su uputile tek osam šuteva iz igre prema košu protivnica i imale jednako toliko izgubljenih lopti. Za usporedbu Španjolske su izgubile tek dvije lopte uz 27 šuteva na koš.

Agresivnost i skakačka nadmoć Španjolkama su donijeli prednost 6-22 koju je bilo teško stizati. U drugoj i trećoj četvrtini Hrvatska je uspostavila ravnotežu u igri, no u posljednjoj se dogodila nova ‘crna rupa’ koje je dovelo do rezultatskog bijega protivnica na tridesetak poena razlike.

Željko Ciglar je nakon pobjede nad Ukrajinom najavio zahtjevnije utakmice s kvalitetnijim reprezentacijama. Da su kvalitetnije Španjolske su pokazale i na parketu.

– Danas smo i u praksi zorno vidjelo koliko smo nemoćni u srazu sa ekipama iz prvog razreda europske omladinke košarke. Moć, znanje i vrhunski pristup = pobjeda. Našim curama se ne može prigovoriti da nisu željele, ali nažalost za vrhunski rezultat to nije dovoljno. Imamo još dvije utakmice sa isto tako ozbiljnim protivnicima i možemo se samo nadati da će rezultat biti povoljniji od ovog danas. izjavio je Ciglar nakon poraza od Španjolske.

U redovima hrvatske reprezentacije nitko nije postigao dvoznamenkast broj poena. Petra Božan je imala po 8 poena i skokova, a Lucija Banović je uz 7 poena imala i 11 skokova, U igri Španjolske su dominirale Awa Fam Thiam s 14 poena i 17 skokova i Blau Tor Cabezas s 15 poena i 7 skokova.

U četvrtak je dan odmora, a u petak susret s Mađarskom s početkom u 17:30 sati.