Europa i Svijet
Hrvatska
Ciglar nakon poraza od Mađarske: Još jedno školovanje

Ciglar nakon poraza od Mađarske: Još jedno školovanje

Autor: Branko Tabak

Trud nije dovoljan.

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske doživjela je i drugi poraz na FIBA European Challengeru u španjolskom San Fernandu. Nakon domaćina, od Hrvatske je bila bolja i Mađarska koja je slavila rezultatom 79-50.

Mađarice su imale furiozno otvaranje i povele 7-0. Hrvatska je ubrzo uspostavila ravnotežu i igri te do kraja prve četvrtine nije dopustila veći rezultatski bijeg favoriziranih protivnica (22-13).

U drugoj dionici Hrvatska je prihvatila brzi ritam igre koji je išao na ruku Mađaricama, koje su nakon trice Eszter Ratkai povele 27-15 i prisilile izbornika Željka Ciglara na brzi time-out.

Na dvoznamenkastoj razlici agresivne protivnice dobile su napadačku sigurnost u šutu i u kratkom vremenu s tri nove povezane trice povele 36-15. Hrvatska je u tim trenucima promašila nekoliko zicera ispod koša i izgubila nekoliko lopti te se dovela u vrlo nezgodnu situaciju. Do odlaska u svlačionice između dva poluvremena ta je prednost narasla na 44-24.

U trećoj četvrtini Hrvatska je uspjela primiriti razigrane protivnice, ali tek na pet minuta. Mađarice ponovno podižu agresivnost u obrani, pritisak na igračicu s loptom bio je ogroman, zaredale su se pogreške i novo rezultatsko poniranje na minus veći od 20 poena (52-29).

Hrvatice su se do kraja trudile, borile, no Mađarska je utakmicu odavno prelomila i na kraju zasluženo slavila s uvjerljivih +29,

U redovima hrvatske reprezentacije valja istaknuti igru Lucije Banović koja je ostvarila double-double učinak s 15 poena i 12 skokova.

Nakon utakmice hrvatski izbornik Željko Ciglar je izjavio:

– Još jedno školovanje. U ovoj utakmici se zorno vidjelo da nije dovoljna samo želja, koja kod naših djevojaka nije nedostajala, već nešto moraš i znati. Iako smo odradili dobar skauting, ništa od dogovorenog nismo uspjeli odigrati. Sutra je posljednja utakmica protiv Srbije koja se danas mučila sa Ukrajinom. Nadam se da je u ekipi ostalo još malo špirita da pokušamo s pobjedom završiti ovaj turnir.