Europa i Svijet
Hrvatska
Cilj nam je već sada osigurati plasman na Europsko prvenstvo

Cilj nam je već sada osigurati plasman na Europsko prvenstvo

Za balon u Istanbulu Mršić računa na ...

Muška seniorska reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak, 23. studenog putuje u Istanbul, na novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Radi se, zapravo, o boravku u ‘balonu’ po izuzetno strogim pravilima kako se ne bi riskiralo zdravlje igrača, trenera, sudaca i ostatka delegacija. Naši će se reprezentativci tako kretati samo od hotela do dvorane i nazad, u posebnom autobusu i bez interakcije s ikim van vlastite delegacije, osim naravno, za vrijeme službene utakmice.

Uoči početka ‘balona’ u Turskoj, izbornik reprezentacije Veljko Mršić, unatoč svim izazovima koji se neupitno postavljaju pred reprezentaciju, ali i sport općenito, vrlo je rezolutan i u ovom trenutku usmjeren samo na jedan cilj: odlazak na Europsko prvenstvo.

„Očekujem da pružimo dobre utakmice i, s obzirom na dobar ishod prošlih prozora, cilj nam je već sada osigurati plasman na Europsko prvenstvo“, započeo je izbornik.

„No, teško je planirati. Ima dosta nepoznanica, čeka nas još jedan krug testiranja na koronavirus prije polaska, vrlo je mali broj dana priprema i tek ćemo se na licu mjesta uvjeriti u snagu suparničkih ekipa. U ovom nas ciklusu očekuju utakmice protiv Turske i Švedske i šteta da je ovakva epidemiološka situacija jer s Turcima smo, naime, trebali igrati kod kuće, pred svojom publikom. Što se samog popisa igrača tiče, čekali smo s objavom popisa dok ne prođu prvi rezultati testiranja. Srećom, tek je mali broj igrača bio pozitivan, tako da su manje-više svi koje smo željeli na listi.“

U nadolazećem ciklusu kvalifikacija izbornik Veljko Mršić računat će na sljedeće igrače:

PREZIME
IME
KLUB
BILAN
Miro
Dinamo Sassari
DREŽNJAK
Mateo
Cibona
GABRIĆ
Tomislav
Enea Astoria
JORDANO
Antonio
Vrijednosnice Osijek
KRUŠLIN
Filip
Dinamo Sassari
MARČINKOVIĆ
Pavle
Split
MARIĆ
Marin
BC Lietkabelis
MAVRA
Dominik
Zadar
PERKOVIĆ
Toni
Split
PRKAČIN
Roko
Cibona
RADIĆ
Ivica
Anwil Wloclawek
RAMLJAK
Ivan
ŚLĄSK
ROGIĆ
Roko
Mitteldeutscher BC
STIPČEVIĆ
Rok
Krka Novo Mesto
ŠAKIĆ
Željko
Avtodor
UKIĆ
Roko Leni
Cedevita Olimpija
VRANKOVIĆ
Antonio
Split

*Na popisu je 17 igrača, a 14 ih putuje za Istanbul.

KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO

  • 27.11.2020. u 17:00 sati (19:00 u Istanbulu): Hrvatska – Turska
  • 29.11.2020.u 18:00 sati (20:00 u Istanbulu): Švedska – Hrvatska