Hrvatska
Regija
Čim se riješi jedan problem, iskrsne drugi... Ozljede muče Zadrane pred gostovanje u Beogradu

Čim se riješi jedan problem, iskrsne drugi... Ozljede muče Zadrane pred gostovanje u Beogradu

Autor: Paulo Sarić

Bit će bitno iskoristiti svaku, pa i najmanju šansu.

Velika nedjeljna pobjeda Zadra nad Cedevitom Olimpijom šokirala je košarkaški svijet od Vardara pa do Triglava, ne toliko zbog iznenađujućeg slavlja hrvatske momčadi koliko zbog načina na koji je do njega došlo. Dominacija u svim aspektima igre, protok lopte kakav nije viđen još od pripremnih utakmica na Zadar Basketball Tournamentu i, na koncu, kalibrirane nišanske sprave koje su odjednom dobile 'lasersko navođenje'.

Jusupovim momcima je pao težak teret s leđa!

Dečkima je sada puno lakše, ali se javljaju drugi problemi jer se čovjek, kada uslijedi olakšanje nakon velikog stresa, malo opusti. A mi na to nemamo pravo! Još uvijek smo na samo jednoj pobjedi i moramo ići na sljedeću. Igračima govorim da na svakoj utakmici postoji šansa da dobiješ – kazao je u uvodu trener Zadra Danijel Jusup i dodao – u svim susretima koje smo igrali do sada, u kojima smo dobili i u kojima smo izgubili, imali smo svoju šansu. Isto tako i protivničke ekipe. Sjetite se da je i Sonik Puntamika imala priliku dobiti Zadar. Jedino je pitanje hoćeš li ostati koncentriran i iskoristiti šansu.

FOTO: Nenad Opačić (ŠC Višnjik)

Petak donosi novi izazov i gostovanje u Beogradu kod FMP-a. Srbijanski je sastav izvrsno otvorio sezonu i s četiri vezane pobjede nagovijestio borbu za visoke pozicije, da bi ubrzo upao u mini-krizu koja se očitovala samo jednim trijumfom u posljednjih mjesec dana.

Ukazuje li se prilika za novo iznenađenje i odmak sa začelja regionalne lige?

Nama je svako kolo jednako, ne razmišljamo o protivniku nego o svojoj formi i razini igre koju podižemo iz dana u dan. FMP koja igra baš onako kako bi po meni trebalo igrati košarku, s izuzetno brzim visokim igračima koji mogu pogađati iz vani. Zato što su visoki, protiv njih nije lako razviti pas igru jer kad rašire ruke, lopta teško prolazi. Nije slučajno što su visoko na tablici i što sa svima igraju u egalu. Utakmice koje su izgubili, izgubili su tek u završnici – podvukao je iskusni Zadranin.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Ključ pobjede je jasan. Ponoviti igru protiv Cedevite Olimpije.

Moramo gajiti vlastitu igru i ući u utakmicu bez velikih kalkulacija. Moramo pokušati razviti pas-igru, dobro trčati na njihove 'close-oute' te zagrađivati skok jer je protivnik dosta kvalitetan u tom aspektu. Ne očekuje nas jednostavan zadatak, ali još ću jednom ponoviti da se moramo opterećivati isključivo sami sobom i time da sa svakog treninga izađemo za nijansu bolji!

Pitanje je u kakvom će sastavu Dalmatinci istrčati na parket. Problema s ozljedama imaju Domenic Gilbert i Byron Allen te nije isključeno da će večerašnja rotacija biti maksimalno skraćena.

Gilbert ima povredu stopala, a Allena muči zadnja loža – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u košarkaškoj dvorani FMP Železnik s početkom u 18 sati.