Time-out
Čisti kisik pod tlakom za preventivu i oporavak sportaša!

Čisti kisik pod tlakom za preventivu i oporavak sportaša!

Kod sportaša, ali i rekreativaca najčešće stradaju ligamenti, mišići, kosti, a upravo takve ozlijede tkiva, najbolje i najbrže zacjeljuju u hiperbaričnoj komori tvz. HBOT-u.

Profesionalni sportaši, posebno oni koji se sportom bave dugi niz godina izloženi su ozljedama koje teško zacjeljuju ili im za to treba dugo vremena. Kod sportaša, ali i rekreativaca najčešće stradaju ligamenti, mišići, kosti, a upravo takve ozlijede tkiva, najbolje i najbrže zacjeljuju u hiperbaričnoj komori tvz. HBOT-u.  


Naime kisik koji se udiše pod tlakom omogućuje bolju apsorpciju tog životno važnog plina u svim tjelesnim tekućinama, pa se tako brže liječi tkivo koje ima najmanji dotok krvi i koje se najsporije liječi, kao što su tetive, ligamenti, meniskusi u zglobovima, spinalni diskovi, kosti, pa čak i vlakna koje imaju smanjene kapilare. 

No, udisanje kisika pod tlakom potrebno je i zdravim, neozlijeđenim sportašima zbog preventive. Udisanje čistog kisika pod tlakom  povećava radnu sposobnost  za 20% te izdržljivost za oko 30% i to više sati nakon terapije što je sportašima iznimno važno prije napornih treninga, ali i velikih sportskih natjecanja. Priprema tijela za sportske napore najučinkovitija je upravo u hiperbaričnoj komori pri udisaju čistog kisika pod tlakom dokazano se poveća izdržljivost i snaga koja je tijelu neophodna.

Tagovi ryenfeel