Hrvatska
ČK Basket Fever III: 3+1 gratis, Hereki, Splash Family i Kokoši najbolji

ČK Basket Fever III: 3+1 gratis, Hereki, Splash Family i Kokoši najbolji

Autor: Teo Cilar

Subota je u Čakovcu bila u znaku košarke.

U subotu 28. srpnja odigran je treći po redu ČK Basket Fever turnir u uličnoj 3x3 košarci, a organizirao ga je KK “Međimurje“ Čakovec. Natjecalo se u četiri kategorije, a turnir je bio odlično organiziran uz puno posjetitelja koji su mogli uživati u odličnoj košarci od one najmlađe kategorije pa sve do glavne seniorske koja se igrala u večernjim satima.

Igralo se u kategorijama U-13, U-15, U-19 i seniorskoj. Najbolji u kategoriji U-13 bila je momčad Hereka (Jakov Horvat, Matej Horvat, Lovro Horvat, Franjo Kranjčec). Oni su u finalu bili bolji od momčadi Teletabisi (Lovro Novak, Lovro Beuk, Lovro Marčec, Jan Pranklin) dok je treće mjesto osvojila momčad Minions (Nikola Hren, Anastaz Arnaduovski, Oliver Ostoja, Patrik Ostoja).

Pobjednik u kategoriji U-15 bila je momčad Splash Family iz Varaždina (Matija Pavlic, Bruno Breški, Dino Iličić, Petar Košćak). Oni su turnir osvojili pobjedivši u finalu momčad Dream Team (Vedran Gašparić, Mihael Solar, Dorijan Hrustek). Treće mjesto osvojila je momčad Rajčice (Rajan Sartaj, Ivan Cimerman, Martin Cmrečki, Denis Jambrečić).

Kategoriju U-19 osvojila je momčad pod nazivom Kokoši (Jan Jančec, Luka Bartolić, Dino Mičanović) dobivši u finalu momčad Bauštela (Nikola Đokić, Aleksandar Barlović, Petar Gašparić). Treća je bila momčad TKJ (Ton pongrac, Karlo Kovač, Jura Rapaić).

Kraljevska, seniorska konkurencija donijela je najatraktivniju košarku. Prvo mjesto osvojila je momčad 3+1 gratis (Patrik Jambrović, Manuel Novak, Mario Novak-Marek i Tomislav Maslić) koja je tako obranila prošlogodišnji naslov prvaka, a oni su do sada osvojili sva tri izdanja ovog turnira. Oni su u teškoj utakmici finala bili bolji od momčadi Ringeraja Graz (Semir Mujezinović, Duško Trkulja, Srđan Zelić i Jasmin Salihović). Treće mjesto osvojila je momčad Međimurski lepi dečki (Vedran Biševac, Nikola Novak, Kristijan Gomzi i Aleksandar Golubić).

Pobjednik u šutiranju trica i u zakucavanjima bio je domaći dečko, a ujedno i igrač KK Zabok, Patrik Jambrović iz pobjedničke momčadi 3+1 gratis koji je tako doma odnio sve trofeje.

Turnir je bio odlično organiziran, a već se veselimo idućoj godini kada će u sklopu Porcijunkulova 2019 biti održan četvrti po redu ČK Basket Fever!