Hrvatska
Cleveland, Ćorić i Gospić utišali Sokolanu

Cleveland, Ćorić i Gospić utišali Sokolanu

Autor: Branko Tabak

Cibona je nakon domaćeg poraza od Partizana u ABA ligi i prekida serije pobjeda utjehu pronašla u domaćem prvenstvu.

Zagrepčani su slavili kod KK Ribola Kaštela 76-91.

Nakon prvih deset minuta Cibona je stekla sedam poena viška (16-23), a do velikog odmora prednost povećala na +11 (38-49).

U trećoj četvrtini potpuno je slomljen otopr domaćina te su Cibosi rutinirano utakmicu priveli kraju.

Slobodan Subotić među prvih 12 nije uvrstio svoj najbolji i najiskusniji dvojac Luka Žorić – Marko Tomas, pa su teret pobjede na leđima iznijeli pričuvni igrači Andrija Ćorić i Ante Gospić, atlete koje su i protiv Jazina pokazale koliko su značajne Cibonui u ritmu utakmica koji ih svaka dva, tri dana stavljaju pred publiku.

Ćorić je zabio 15, a Gospić 17 poena. Isto toliko postigao je i Amerikanac Melvin Cleveland. 

„Pokušali smo odmoriti neke igrače. Ritam je ubitačan tako da sam se odlučio utakmice koje nisu derbiji odmoriti starije igrače te dati im slobodno kako bi se mogli regeneritati. ABA liga je jako izjednačena tako da ih moramo štediti i odmarati”, izjavio je nakon utakmice trener Cibone Slobodan Subotić.

“Imali smo  pravi pristup, pogotovo igrači koji ne igraju. Danas su dobili minutažu te pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Ćorić je kapetan kad nema Rozića, zaslužio je to svojom energijom i pristupom. Želimo dobiti svaku utakmicu, a prvenstvo je dugo i čeka nas naporna sezona,” zaključio je Subotić.

Kod domaćina su se istaknuli Dino Šipić (21) i Kenneth Rhymes (16). 

Zanimljivo, u četvrtom kolu HT Premijer lige Kaštelani su imali ovosezonsku premijeru pred svojim navijačima.