Europa i Svijet
Corey Webster "torpedirao" Crnu Goru

Corey Webster "torpedirao" Crnu Goru

Autor: Teo Cilar

Unatoč porazu, Crna Gora još uvijek ima šansi za drugi krug.

Crna Gora odigrala je još jednu blijedu partiju na ovom Svjetskom prvenstvu, a novi poraz upisali su od Novog Zelanda koji je bio bolji rezultatom 93:83 (31:26, 22:18, 13:21, 27:18).

Crna Gora je opet izgledala dosta loše u prvom poluvremenu, a na ruku im nije išao ni odličan šuterski dan Correyja Webstera koji je pogađao trice iz svih pozicija, a u utakmicu je krenuo gađajući ih 4/4. Vidjeli smo i blijedog Nikolu Vučevića. Igrač ovakvog kalibra morao bi preuzimati puno više odgovornosti. Novi Zeland je na odmor otišao s devet poena prednosti.

Vučević je u trećoj četvrtini napravio ono što je morao i prije, preuzeo je odgovornost i doveo Crnu Goru s minus 11 na minus pet. Do kraja četvrtine, Crna Gora se potpuno vraća u susret, došli su na samo minus jedan uoči posljednjih deset minuta. Tamo su i poveli 67:66 poslije polaganja Petra Popovića, a promašenom tricom Nikole Ivanovića propuštaju otići i na plus četiri. Tu su stali i raspali se. Novi Zeland je prvo s tricom Tonyja Smith-Milnera vratio vodstvo na svoju stranu, a onda ih je Correy Webster stavio dvije u nizu za plus osam. Crna Gora se nakon tih trica nije oporavila i nisu više prijetili, zabili su odmah poslije za minus šest, a nakon toga Novi Zeland bježi na dvoznamenkastu razliku i čuva je do kraja. 

Corey Webster je ubacio 25 poena uz 7 asistencija i 6 skokova (6/8 trica) a obrana Crne Gore nije imala lijeka za njega. Odličan je bio i Isaac Fotu koji je zabio 20 uz 7 skokova. Ivanović s 18 poena i 7 asistencija najbolji kod Crne Gore dok je Vučević zabio 15 uz 9 skokova, a Bojan Dubljević je upisao double-double s 13 poena, 13 skokova, te po 4 asistencija i osvojene lopte. 

Unatoč porazu, Crna Gora još uvijek nije bez šansi za prolazak dalje. Danas će navijati za pobjedu Grčke protiv Brazila da bi u posljednjem kolu ganjali pobjedu protiv istog tog Brazila od 13 poena razlike, ali bi čekali i pobjedu Grčke nad Novim Zelandom. Tada bi oni, Brazil i Novi Zeland imali međusobni omjer 1-1, a dalje bi išla Crna Gora.