Regija
Čović: „Zvezda će imati četiri stranca“

Čović: „Zvezda će imati četiri stranca“

Što se događa u Beogradu i kakav će sastav složiti Crvena zvezda?

Cedevita je danas dovela svoje šesto pojačanja i tako se približila zatvaranju igračkog kadra za nadolazeću sezonu. Hrvatskom su prvaku potrebna još dvojica visokih igrača, a i dalje je otvoreno pitanje što će biti s lanjskim reprezentativcima Babićem i Bilanom kojima je istekao ugovor ovoga ljeta. Iako, kako sada stvari stoje obojica su dalje nego bliže ostanku u Zagrebu. No, za sada su Vitamini vrlo dobro posložili momčad te su istaknuli kandidaturu za borbu za Crvenom zvezdom za naslov prvaka Jadranske lige. No, kakvo je stanje u Beogradu?

U otvorenom telefonu Sportskog žurnala predsjednik KKCZ je odgovarao na brojna pitanja koja su mu postavljali navijači regionalnog prvaka. Ono što je najviše interesiralo fanove Crveno-bijelih s Malog Kalemegdana je igrački kadar, odnosno hoće li i kada stići očekivana pojačanja jer je dojam da je trenutni sastav Zvezde daleko od euroligaškog nivoa.

Beograđane je napustio skoro čitav tim u ovom prijelaznom roku te su od značajnijih igrača ostali samo Lazić, Bjelica i Dangubić, a tu je i Dobrić od kojeg se puno očekuje u predstojećoj sezoni. S druge strane, od provjerenih je igrača jedino donedavni igrač Panathinaikosa James Feldeine pojačao momčad koju će voditi Dušan Alimpijević. Od ostalih prinova Kešelju je karijera u padu dok Radičević, Jovanović i Janković jesu talentirani igrači ali ipak upitne kvalitete za najjače europsko natjecanje tako da se u Zvezdi uvelike radi na novim dolascima.

Prema riječima prvog čovjeka beogradskog sastava u planu su još dva ili tri strana igrača koji bi pokrili pozicije jedan, četiri i pet s time da su razigravač i centar prioriteti. Dva imena koja su se najviše spominjala u javnosti su ona Taylora Rochestieja i Jacoba Pullena. Po Čoviću Rochestie je prilično daleko od Beograda, dok se za bivšeg igrača hrvatskog prvaka Cedevite još uvijek ništa ne zna.

Ono što je sigurno je da će Alimpijević dobiti kvalitetna pojačanja jer se po onome što je rekao predsjednik Crvene Zvezde da zaključiti da je ona spremna izdvojiti i do 400 tisuća dolara po igraču. Zvezda bi također mogla dobiti iznenadno pojačanje u reketu u vidu jednog od najtalentiranijih srpskih centara. Naime Dušan Ristić, bivši igrač Crvene zvezde, mogao bi pojačati momčad nakon završetka obveza na sveučilištu Arizona gdje je u prethodnoj sezoni imao učinak od 11 poena i skoro šest skokova po utakmici za 23 minute na parketu. Ristić bi se navodno pridružio timu u decembru.

Dakle, očigledno da će Zvezda i ove sezone imati dobar tim koji će se boriti za titulu u ABA ligi, dok je u Euroligi cilj ostvariti što više pobjeda bez rezultatskog imperativa iako će se završni turnir ovog natjecanja održati u beogradskoj Kombank Areni. Mjestu gdje je 2014. godine Cibona osvojila svoj do sada jedini naslov prvaka regionalnog takmičenja pobijedivši Cedevitu u hrvatskom finalu.

Pripreme za novu sezonu Zvezda je počela jučer liječničkim pregledima, a prvi trening je zakazan za ponedjeljak.