Hrvatska
Čovjek koji je srušio Hrvatsku prva opcija za trenera Zadra

Čovjek koji je srušio Hrvatsku prva opcija za trenera Zadra

Autor: Paulo Sarić

Iako još ništa nije dogovoreno, Zare Markovski zasad ima pole position.

Zadranima je sezona završila prije nekoliko tjedana, a od tada je nastupilo zatišje. Informacije iz kluba dolaze na kapaljku, no to ne znači da se ništa ne radi. Upravo suprotno. Momčad za narednu sezonu već se počela slagati, obavljeni su razgovori s nekolicinom igrača, no prvi je korak jasan. Imenovati trenera. Aramisu Nagliću, stručnjaku koji je odveo Zadar do 26 uzastopnih pobjeda u hrvatskom prvenstvu i šestog mjesta u ABA ligi istekao je ugovor, te se ne zna hoće li biti produžen. Iako je ta opcija i dalje na stolu, posljednjih se dana počelo sve glasnije pričati o novom treneru po kojeg su Zadrani „otišli u Italiju“.

Radi se o makedonskom strategu Zari Markovskom koji je došao pod lupu hrvatske košarkaške javnosti nakon što je u veljači, upravo u Zadru, sa svojom Rumunjskom iznenađujuće svladao Skelinovu družinu i napravio jedno od većih iznenađenja dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

- Istina je da smo obavili informativni razgovor sa Zarom Markovskim, ali osim toga ništa drugo nismo ni dogovarali. Čekamo njegov odgovor i onda ćemo znati nešto više na tu temu. Mogu samo kazati da nismo s tim razgovorom prekrižili Aramisa Naglića, no ne skrivamo želju da nam je prva opcija makedonski stručnjak. Angažman takvog trenera za Zadar bi bio uistinu veliki iskorak, ali u razgovoru sa Zarom nismo išli puno u detalje nego je sve ostalo na nekom čisto informativnom dijalogurekao je danas u razgovoru za Zadarski list sportski direktor KK Zadar Branimir Longin potvrdivši ono o čemu se glasno priča u Donatovom gradu.

Iz riječi prvog operativca struke dalmatinskog abaligaša razvidno je da još uvijek ništa nije dogovoreno, no izgleda da postoji obostrani interes. Markovski, kojemu je majka rođena u Zadru, protekla je tri mjeseca vodio Dinamo Sassari gdje je trenirao hrvatske reprezentativce Roka Stipčevića i Darka Planinića a njegovim bi imenovanjem Zadar dobio prvog makedonskog trenera u povijesti.