Europa i Svijet
Čovjek s prosjekom od 16 skokova po utakmici došao u Himki

Čovjek s prosjekom od 16 skokova po utakmici došao u Himki

Autor: Paulo Sarić

Ruski euroligaš nastavlja s pojačanjima.

Nakon što je već potpisao moćnu gomilicu igrača, novopečeni ruski euroligaš Himki iz Moskovske regije danas je doveo novo pojačanje. Novi član ruskog sastava kojega će naša publika moći gledati ove jeseni u Zadru je 28-godišnji američki krilni centar Malcolm Thomas. Rođen je u košarkaškoj obitelji pošto mu je otac također bio košarkaš, odabran od strane Los Angeles Clippersa na draftu 1985. godine, a loptu je zavolio od malih nogu. Nakon uspješne srednjoškolske karijere upisao se na sveučilište Pepperdine, ali je do kraja amaterske karijere promijenio još dva koledža. Iako nije izabran na draftu 2011. dugo vremena je bio član NBA lige, makar kao rubni igrač. Tijekom naredne tri sezone stalno se selio između NBA momčadi i njihovih filijala u Razvojnoj ligi, bez da je uspio ostaviti dublji trag u najjačoj ligi svijeta.

Prvo iskustvo s ove strane Atlantika imao je 2012. godine u Maccabiju iz Tel Aviva za kojeg je odigrao ukupno 27 utakmica. Pružao je dobre igre, no nakon dolaska našeg reprezentativca Darka Planinića minutaža mu je počela opadati, a on je nezadovoljan statusom uskoro otpušten iz momčadi. Nakon odustajanja od probitka u NBA ligu zapustio se u Portoriko, da bi prošlu sezonu odradio u kineskoj CBA ligi u dresu Jilin Tigersa gdje je bilježio 20 koševa i preko 16 skokova u prosjeku.

- Malcolm je elitni skakač. Vrlo je brz i skočan, te vjerujem da će biti izvrsna nadopuna našoj momčadi – kazao je trener ruskog sastava Georgios Bartzokas za službene stranice kluba.


Američki je krilni centar potpisao ugovor na dvije godine, a naša će ga publika imati priliku vidjeti ove jeseni u Zadru na četvrtom izdanju Zadar Basketball Tournamenta.