Hrvatska
Crikvenica postaje odredište za pripreme hrvatskih košarkaških reprezentacija

Crikvenica postaje odredište za pripreme hrvatskih košarkaških reprezentacija

Za sve uzraste

U četvrtak je u hotelu Esplanade u Crikvenici od strane predstavnika Hrvatskog košarkaškog saveza, čelnika Grada Crikvenice, Jadrana d.d., Turističke zajednice Grada Crikvenice te Eko Murvice d.o.o. potpisan sporazum o međusobnoj poslovnoj suradnji košarkaških reprezentacija Hrvatske, kako muške seniorske, tako i svih ostalih reprezentativnih uzrasta muške i ženske kategorije.

Ovaj sporazum otvara vrata košarkaškim ekipama svih uzrasta, muškim i ženskim, da koriste sportsku infrastrukturu grada Crikvenice za svoje utakmice, turnire i pripreme.

Zajednička vizija jest promicanje svih dionika te grada Crikvenice kao centra sportskog turizma. Vizija rasta i prosperiteta, kako za sport tako i za zajednicu te stvaranje svijetle budućnosti za hrvatsku košarku i Crikvenicu.

“S ponosom danas potpisujemo ugovor o suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom, kojim su uz svu postojeću infrastrukturu, stvoreni svi preduvjeti da Crikvenica postane košarkaško središte Hrvatske za narednih četiri godine. Veseli me što će sve ekipe muške i ženske košarkaške reprezentacije, tijekom svojih priprema i utakmica provesti vrijeme u našem gradu i uvjeriti se u sve blagodati naše rivijere. Zahvaljujem HKS-u što je prepoznao naš trud i rad, kao i kolegama iz Jadran d.d., Eko Murvice d.o.o. i Turističke zajednice Grada Crikvenice. Grad Crikvenica će i dalje marljivo raditi na razvoju sportskog turizma, to nam je jedan od prioriteta”, istaknula je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Josip Jerko Vranković, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza izrazio je zadovoljstvo novom suradnjom te istaknuo: „Ovo partnerstvo otvara nove horizonte. Vjerujem da će nam donijeti pozitivne promjene i osnažiti promociju našeg turizma i sporta. Hrvatski košarkaški savez je u punom zamahu s brojnim aktivnostima, a s obzirom na to da je Hrvatska prepoznata kao turistička destinacija, uvjeren sam da će sinergija turizma i sporta zasjati u punom sjaju. Uvjeren sam da će vrijeme koje dolazi potvrditi našu viziju i trud.“