Regija
CRNA GORA IMA PRVAKA: Gordić spasio Budućnost, Mornar ostao prekratak

CRNA GORA IMA PRVAKA: Gordić spasio Budućnost, Mornar ostao prekratak

Autor: Mondo.me

Drama u Podgorici.

Mornar nije uspio da i treću put uzastopno u Morači savlada Budućnost u Superligi iako je i ovog puta bio nadomak senzacije! U triler završnici Podgoričani su obranili posljednji napad Barana koji su na 6,8 sekundi prije kraja prišli na samo poen (73:72), nakon čega je Mićoviću suđena nesportska osobna nakon čega je Gordić pogodio jedno, pa potom i dva bacanja i riješio pitanje prvaka, javlja portal Mondo.me.  

Majstorica je otvorena brzom igrom uz mnoštvo promašaja, naročito iza linije 6,75 odakle je u prvoj dionici pogađao samo Jelenić i to dva puta. Do 8. minute igralo se uglavnom u ritmu „koš za koš“, uz blago vođstvo Barana (4:7, 6:9, 8:12), koje je Budućnost lako sustizala, a u završnici prve dionice i pretekla nakon tehničke klupi Mornara.

Trener Mornara burno je reagirao nakon što suci nisu odsvirale faul nad Rebićem u reketu, nakon čega se igra usporila, a broj grešaka na obje strane se dodatno povećao. U drugom kvartalu Budućnost je konstantno držala vođstvo koje je u na 3,5 sekunde prije kraja poluvremena uvećano na rekordnih 7 poena (38:31), nakon što je Gordić pogodio pod faulom i bio precizan sa penala kao i Jackson nakon tehničke greške dosuđene Mugoši zbog prigovora. Prethodno je Rebić šutirao za izjednačenje!

Za višak domaćina na velikoj pauzi najzaslužniji je bio Gordić koji je od početka vukao plave u napadu (14 poena).

Rovovska bitka nastavljena je i u drugom poluvremenu koje je, kao i prvo tricom otvorio Jelenić (38:34). Barani su do finiša treće četvrtine držali priključak, u 24. minutu imali samo poen zaostatka (44:43), ali su ponovo u završnici ovog perioda posustali – Mićović je promašio oba penala pri rezultatu 56:50, Drobnjak na drugoj strani pogodio trojku a nakon toga Zoran Nikolić sa slobodnih bacanja donio domaćinu prvo dvoznamenkasto vodstvo (60:50)!

U završnici treće dionice Budućnost je ostala bez prvog centra Filipa Barovića koji je, bez kontakta, zaradio tešku ozljedu koljena i napustio teren.

Kriza Mornara nastavila se i u posljednjoj četvrtini, naročito u slobodnim bacanjima što je domaćin koristio da uvećava razliku (64:51). Mornar je od 27. do 34. minuta postigao samo jedan poena i to sa penala (Rebić), a u tom periodu imao je čak pet promašenih bacanja!

Jelenić je u 37. minutu svojom četvrtom trojkom spustio razliku na 8 poena (66:58), ali je Jackson već u sljedećem napadu uzvratio istom mjerom.

Na 2:05 Pavić je pogodio tricu za priključak (69:63). Imao je na minutu i pol prije kraja Mićović šut iza 6,75 za prilazak na samo 4 poena, ali nije pogodio, baš kao ni Mugoša odmah nakon toga. Imao je Mornar tri šuta za tri i u poslednjoj minuti pri rezultatu 70:63, ali se rezultat nije mijenjao.

Na 46 sekundi prije kraja ipak je najvljena drama pošto je dosuđena nesportska pogreška u korist Mornara - Jelenić je pogodio jedno bacanje (70:64), a Mugoša potom tricu za -3 na 35 sekundi prije kraja (70:67)!

Danilo Nikolić je potom pogodio jedno bacanje, a Rebić brzopotezno poentirao uz faul i potom ubacio dodatni penal za 71:70 na 28,3 sekunde prije kraja! Na nepunih 12 sekundi prije kraja Šehović je promašio iz prislnog šuta, ali je lopta stigla do Gordića koji je fauliran, a potom pogodio oba penala (73:70).

Na 6,8 sekundi Rebić je pogodio oba penala za 73:72 nakon čega je dosuđen nesporski faul Mićoviću čime je i riješeno pitanje pobjednika pošto je Gordić pogodio jedno bacanje (74:72), a nakon novog faula nad njim ubacio je oba za konačnih 76:72.