Europa i Svijet
Regija
Crnogorci protiv Hrvatske bez Ricea i(li) Vučevića

Crnogorci protiv Hrvatske bez Ricea i(li) Vučevića

Autor: Branko Tabak

Tanjević uzeo pilu u ruke...

 Crnogorski izbornik Bogdan Tanjević na jučerašnjem je treningu na kojem su bili i hrvatski novinari ničim izazvan otkrio da su ozlijeđeni glavni igrači njegove reprezentacije Tyrece Rice i Nikola Vučević,  

- Rice nije igrao završnicu utakmice protiv Mađarske zbog ozljede mišića, dok je Vučević danas bez treninga, jer ima bol u prstu. Nadam se da će bar jedan zaigrati u ponedjelja protiv Hrvatske - rekao je Tanjević za portalanalitika.me.  

Foto: fiba.basketball 

S obzirom na iskustvo koje ima hravtski izbornik Aco Petrović uvjereni smo da će ove informacije uzeti s ogromnom rezervom, pokazale se točnim ili ne. 

Na ovako velikim natjecanjima uspjeh ovisi o nijansama. Nekada je to znanje, nekada sreća, nekada skliska lopta, nekada pogrešna sudačka odluka, ponekad i šahovska izbornička igra zvana pilanje naopako.

Tanjević je u tome malo pretjerao te je prepustio ulogu favorita Hrvatskoj, skrećući pozornost na nadolazeće susrete Crnogoraca protiv Češke i Rumunjske. 

- Hrvati su talentiraniji. Mi se nećemo predati, ali su nam u ovom trenutku susreti s Češkom i Rumunijom važniji ne bi izborili osminu finala - poentirao je Tanjević.