Hrvatska
Regija
Crnogorci uzvratili U-14 reprezentaciji

Crnogorci uzvratili U-14 reprezentaciji

Autor: HKS/P.S.

Priliku su dobili igrači koji su manje igrali u prvom dvoboju.

U drugom susretu protiv mladih Crnogoraca hrvatska U-14 košarkaška reprezentacija poražena je u Tivtu rezultatom 73-57.

Za razliku od prekjučerašnjeg susreta jučerašnja je utakmica poslužila da priliku dobiju mladići koji su manje igrali u prvom dvoboju, pa je Hrvatska nastupila bez Brale, Pleadina, Skelina i Svobode.

Prvo je poluvrijeme proteklo u ravnopravnoj borbi te se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom (32-32), bi se crnogorski reprezentativci u trećoj dionici odvojili i otišli na dvoznamenkastu prednost koju su do kraja susreta s lakoćom zadržali.

Najbolji strijelac susreta ponovno je bio mladi bek Crne Gore Žugić koji zabio 31 koš, dok je Hrvatsku predvodio Tomušić s 25 poena.

- Primarni cilj današnje utakmice bio je testirati određene pojedince, tako da danas u roster nisu bili uvršteni igrači koji su u prethodnoj utakmici imali veću minutažu. S ovom utakmicom je zaključen prvi dio pripremnog ciklusa u kojem smo stvorili jasnu sliku o mogućnostima svakog kandidata te s optimizmom očekujemo nastavak priprema za Slovenia Ball – izjavio je Stipe Kuliš, pomoćni trener U-14 reprezentacije za službenu stranicu HKS-a.

CRNA GORA – HRVATSKA 73:57

Hrvatska: Vujnović 5, Pekas 6, Tomušić 25, Kumanović, Vujičić 2, Rađa 6, Marjanović, Goreta, Brala, Ivišić T. 4, Kostić 2, Ivišić Z. 7

Crna Gora: Grbović 17, Žugić 31, Vujović 9, Pešić 10, Vuleljić 3, Pejović 3, Ivanović, Vučurović, Joksimvić, Pavičević, Bogavac, Vasiljević, Tičić.