Regija
Crvena zvezda dovela dva "tornja" od 211 cm

Crvena zvezda dovela dva "tornja" od 211 cm

Autor: Branko Tabak

Preslagivanje u redovima prvaka ABA lige.

Crvena zvezda mts dovela je u svoje redove dvojicu igrača koji mogu pokriti pozicije krilnog centra i centra. Riječ je o Nikoli Jovanoviću I Stefanu Jankoviću koji su potpisali trogodišnje ugovore sa crveno-bijelima. Nikola Jovanović je dijete Crvene zvezde u kojoj je prošao sve mlađe selekcije, prije odlaska u SAD. Rođen je i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, težak je 109 kilograma, i igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Jovanović se još kao mlađi junior (2012. godine) otisnuo u SAD gdje je prvo nastupao za srednju školu u Jacksonvilleu na Florodi, a zatim je uslijedila selidba na čuveni koledž "USC" gdje je tijekom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u povijesti tog koledža koji je postigao više do 1000 koševa. 

Za NBA ugovor borio se kroz ljetnu ligu u dresovima Detroita i LA Lakersa, a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids. 

Kanadski krilni centar srpskog podrijetla, Stefan Janković također dolazi u Crvenu zvezdu mts iz SAD. Janković je rođen 4. kolovoza 1993. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma. Svoje košarkaško ime je gradio tijekom sveučilišnih dana u Sjedinjenim Američkim Državama u koje je došao iz Kanade. U kanadu je, pak, stigao kao četverogodišnjak, 1997. godine.  

Janković je prvo nastupao za Sveučilište "Missouri"

, ali je izvanredan napredak ostvario selidbom na Sveučilište "Hawaii" gdje je u sezoni 2015/2016 ubacivao 16 poena uz 7 skokova i blokadu po utakmici. Ti nastupi donijeli su mu titulu igrača godine "Big West" konferencije. Kroz ljetnu ligu, izborio se za ugovor s Miamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima "Sioux Falls" i "Erie BayHawks ".