Regija
Crvena zvezda i bez Jovića na plus 28

Crvena zvezda i bez Jovića na plus 28

Autor: Paulo Sarić

Izostanak Boldena bio je veliki hendikep za FMP.

Crvena zvezda je rutinski svladala FMP-a i povela u finalu prvenstva Srbije. U utakmici koja ni po čemu nije odavala dojam vrhunca nacionalne košarke jedne države kakva je Srbija, što bi finale svakako trebalo, domaćin je slavio rezultatom 94-66. Sve to bez pomoći startnog playmakera Stefana Jovića koji je zbog ozljede propustio susret. Doduše, i gosti su bili oslabljeni neigranjem svog ponajboljeg igrača Jonaha Boldena koji je umjesto igranja finala državnog prvenstva otišao na NBA trening kamp u SAD.

Kakav je to susret bio možda najbolje ilustriraju podaci da je od sve teške artiljerije u sastavu momčadi s Malog Kalemegdana najbolji strijelac Crveno-bijelih bio Ognjen Dobrić, kao i da je jedan od najzanimljivijih trenutaka utakmice bio kada je kamera u prvim redovima pokazala dvoju bivših Zvezdaša, Bobana Marjanovića i Maika Zirbesa.


FMP je doduše do četvrte minute pružao otpor, no srbijanski euroligaš tada radi seriju 16-2 u kojoj je upravo Kninjanin učestvovao s osam poena. Gosti su se uspjeli konsolidirati u drugoj dionici i taman kada je počelo izgledati da utakmica možda i neće biti u potpunosti jednosmjerna, Crvena zvezda otvara drugi dio serijom 14-4 i u 25. minuti susreta ima ogromnih 26 poena prednosti. Do kraja četvrtine digli su i na, za finale nerealnih, plus 35. Nakon pola sata igre igrači Dejana Radonjića zabili su točno dvostruko više poena od svoga suparnika. Do kraja susreta Pantere su ublažile poraz i zapravo izvukle najviše što su mogle iz jučerašnjeg susreta. Niti su primile sto koševa, niti su izgubile 30 razlike.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Ognjen Dobrić s 21 košem i izvrsnom tricom 5/7, dok je bolji od ostalih u redovima FMP-a bio Apić s 13 koševa.

Drugi susret finalne serije igrat će se u srijedu u Železniku s početkom u 18.30h.