Regija
Crvena zvezda osigurala prvo pojačanje uoči nove sezone

Crvena zvezda osigurala prvo pojačanje uoči nove sezone

Autor: Paulo Sarić

NBA kamp mu je važniji od finala.

Kao što se špekuliralo onoga momenta kada je sletio u Beograd, Jonah Bolden je nakon sezone u momčadi FMP-a prešao u redove aktualnog regionalnog prvaka  Crvene zvezde, kako prenose službene stranice beogradskog kluba.

Bivši član UCLA Bruinsa odigrao je izvrsnu sezonu u dresu kluba iz Železnika u kojoj je u ABA ligi bilježio gotovo 13 koševa u prosjeku, uz 7.2 skoka i šut za tri poena od 41.9 posto. Takve partije su mu donijele nagradu najboljeg mladog igrača sezone u regionalnom natjecanju, pa je bilo jasno da će ga momčad FMP-a teško zadržati. Nakon vrlo dobrih nastupa u prvenstvu Srbije, a pogotovo nakon izvrsnih izdanja u dvije polufinalne utakmice protiv Partizana u kojima je ubacio ukupno 34 koša, sukladno očekivanjima danas je potpisao dvogodišnji ugovor s aktualnim srbijanskim prvakom.


Kao što je već ranije bilo poznato, australski krilni centar neće igrati u finalu u koje se njegova još uvijek aktualna momčad iznenađujuće plasirala. Naime, u ponedjeljak putuje u SAD ne bi li se što bolje predstavio NBA momčadima uoči predstojećeg drafta. Kako prenosi portal Eurohoops.net, na jučerašnjoj utakmici u Železniku je bio Austin Ainge, direktor Boston Celticsa, što je povezano sa zanimanjem Kelta za novopečenog Zvezdaša.